Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenská 18-ka prehrala na Turnaji troch krajín s Nemeckom 3:5

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zverenci trénera Tibora Tartaľa obsadili na podujatí druhú priečku, ktorú im zaistil piatkový triumf 6:1 nad Dánmi. Vďaka dvom výhram ho ovládli domáci Nemci.

Füssen 12. novembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v druhom vystúpení na Turnaji troch krajín v nemeckom Füssene s domácimi rovesníkmi 3:5.

Do 39. minúty stretnutia pritom vyhrávala 3:1 po dvoch góloch Adama Cedza a presnom zásahu Lukáša Klečku. V záverečnej tretine však prišla o výhru i prvenstvo na podujatí v záverečných piatich minútach. Húževnatí Nemci skórovali trikrát a stretnutie otočili.

Zverenci trénera Tibora Tartaľa obsadili na podujatí druhú priečku, ktorú im zaistil piatkový triumf 6:1 nad Dánmi. Vďaka dvom výhram ho ovládli domáci Nemci. Tartaľ hodnotí Turnaj troch krajín ako dobrú prípravu pred budúcoročnými MS vo Švajčiarsku.

"Dva zápasy sú málo na nejaké komplexné hodnotenie. Mali sme však možnosť vidieť v systéme nové tváre a získali sme veľa poznatkov o chlapcoch a ich adaptácii na medzinárodnom ľade," uviedol Tartaľ pre webstránku hockeyslovakia.sk. "Škoda, že záverečných päť minút tretej tretiny záverečného zápasu znegovalo dobrý dojem z našej práce počas celého týždňa v rámci reprezentačného kempu. Mali sme veľmi dobrý vstup do stretnutia, no v ďalšom priebehu sme navyšovali viac zblokovaných a nepresných striel ako tých presných. Musíme si z toho vziať poučenie - preukázať väčšiu túžbu po víťazstve, odstrániť zlozvyky v kritických momentoch a prevziať v nich väčšiu zodpovednosť za individuálne rozhodnutia,“ zhodnotil výkon svojich zverencov slovenský kormidelník.

Mladí Slováci absolvovali viacdňový tábor, ktorý sa začal v pondelok na zraze v Nitre. Po dvoch dňoch sa výprava presunula do Füssenu, kde odohrala "osemnástka" dve medzinárodné stretnutia. Prvé od augustového turnaja Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Red Deere. Od budúceho týždňa sa tím vráti do diania v projekte centralizovanej prípravy v Poprade. Po siedmich zápasoch, štyroch v rámci slovenskej extraligy a troch v juniorskej extralige, bude na programe prvá z dvoch decembrových asociačných prestávok. Počas nej "osemnástka" absolvuje turnaj v Dánsku a po Vianociach ju už čaká svetový šampionát vo Švajčiarsku.

"Určite by sme chceli na majstrovstvách sveta vidieť hráčov pôsobiacich v Severnej Amerike. Uvidíme, ktorí hokejisti sa dostanú do nominácie našej dvadsiatky na juniorský šampionát a podľa toho sa zariadime. Celá sezóna je pre nás prípravou na turnaj vo Švajčiarsku. Preto chceme na medzinárodných podujatiach počas ročníka vidieť v akcii nových hráčov,“ dodal Tartaľ.


Turnaj troch krajín hráčov do 18 rokov vo Füssene:

Nemecko – Slovensko 5:3 (1:3, 1:0, 3:0)

Góly: 14. Schreiner (Bicker, Ruckdäschel), 39. Greil (Rieke, Kopietz), 56. Bicker (Ruckdäschel), 58. Schreiner (Fischer, Mayer), 60. Ruckdäschel (Bicker, Panocha) – 2. Klečka (Cedzo), 13. Cedzo (Klečka), 17. Cedzo. Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 28:22. Rozhodovali: Schmid – Jung, Jonas – 75 divákov.

Zostava SR 18: Slávik – S. Barcík, Beluško, Kráľovič, Čajkovič, Ďurina, Valko, Sakmár – Kukumberg, Pobežal, Pekarčík – Klečka, Masnica, Cedzo – Jobek, Párička, Stahoň – Varga, Gron, Jedliček – A. Barcík. Tréner T. Tartaľ.