Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenská 18-tka zdolala v príprave Česko 2:1 po nájazdoch

Slovenskí fanúšikovia, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Odveta s Českom je na programe v pondelok 6. apríla v Břeclavi.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zvíťazili v prvom prípravnom dueli pred MS nad rovesníkmi z Česka 2:1 po samostatných nájazdoch. Prvý gól SR "18" strelil v Bratislave Košecký, víťazný nájazd premenil Buček. Odveta s Českom je na programe v pondelok 6. apríla v Břeclavi.

Reakcie po zápase:
Anton Bartánus, tréner SR "18" (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Neboli sme v zostave, v akej plánujeme na šampionát odcestovať, ale chlapci, ktorí dostali šancu pobiť sa o miesta na MS, zabojovali a spôsobili nám prijemné starosti. Súper mal prevahu v prvej tretine, ale potom sme hru vyrovnali a hrali veľmi obetavo. Chlapci ukázali veľké srdce a hrali v hernom systéme, ktorý sme si stanovili. Oporou bol brankár Adam Húska."

Prípravný zápas

SR "18" - ČR "18" 2:1 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 30. Košecký (Ondrušek), rozh. nájazd Buček - 26. Koblížek (Adamek). Rozhodovali: Stano, Jonák - M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia 0:0.

Zostava SR "18": Húska - Bodák, Kolesár, Košecký, Danko, Kmec, Roman, Studenič, Zeleňák - Lešťan, Valent, Murín - Horváth, Mišuta, Buček - Andrisík, Solenský, Žitný - Trudman, Ondrušek, Pätoprstý.