Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Slovenská 18 v generálke na Hlinka Gretzky Cup s debaklom od USA

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zverenci hlavného trénera Tibora Tartaľa sa na turnaji stretnú v základnej skupine postupne so Švédskom, Kanadou a Švajčiarskom.

Red Deer 29. júla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v piatkovom prípravnom zápase v kanadskom meste Red Deer s rovesníkmi z USA vysoko 0:8. Duel bol generálkou pred štartom Hlinka Gretzky Cupu. Zverenci hlavného trénera Tibora Tartaľa sa na turnaji stretnú v základnej skupine postupne so Švédskom, Kanadou a Švajčiarskom.

hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Tibor Tartaľ, hlavný tréner SR 18: "Výsledok nie je pozitívny rovnako ako skutočnosť, že sme nestrelili gól. Napriek vysokej prehre musím zdôrazniť, že štyridsať minút sme robili dobre rôzne detaily a malé aspekty hry. Bol to hokej, ktorým sa chceme prezentovať. Bohužiaľ, neboli sme efektívni vo chvíľach, keď sa lámal zápas. Dvakrát sme inkasovali na začiatku tretiny, konkrétne prvej i druhej, čo nám skomplikovalo možnosť strhnúť duel na našu stranu. Po druhej tretine sme vystriedali Urbana v bránke za Slávika. Chceme mať pripravených oboch brankárov na hlavný turnaj. Kľúčové bude taktiež doladiť hru v početnej prevahe. Presilovky môžu byť rozhodujúce aj v úvodnom súboji proti Švédom. Očakávame ešte náročnejší zápas. Musíme byť maximálne koncentrovaní a využiť všetky príležitosti a šance, ktoré si vypracujeme."

príprava:

USA - SLOVENSKO 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)

Góly: 2. Whitelaw, 13. Brown (Erdman), 22. Sharp (Whitelaw, Lacroix), 35. Adams (St. Louis, Musty), 44. Brown (McCarthy, Connor), 47. Terrance (Musty, Strathmann), 48. Whitelaw (Strathmann, St. Louis), 55. Sharp. Vylúčení: 8:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0

zostava SR 18: Urban (41. Slávik) - J. Chromiak, Baran, Eperješi, Pišoja, Barcík, Petras, Beluško, Ďurina – Cedzo, Pobežal, Císar – Molnár, Jenčko, Kukumberg – Pekarčík, Dej, Sisík – Maruna, Párička, Kurila – Rohaľ, Stahoň

Hlinka Gretzky Cup - základná skupina /časy sú v SELČ/:

pondelok 1. augusta: Švédsko - SLOVENSKO (19.00)

streda 3. augusta:
Kanada - SLOVENSKO (3.00), SLOVENSKO - Švajčiarsko (23.00)