Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Slovenská basketbalistka Mištinová posilnila talianske Campobasso

Na snímke s loptou Žofia Hruščáková – GA Košice, vpravo Miroslava Mištinová a vľavo Barbora Bačová, obe – ŠKP 08 BB. Foto: TASR – Milan Kapusta

Pre 26-ročnú krídelníčku pôjde o druhé zahraničné angažmán v jej profesionálnej kariére. V predchádzajúcej sezóne pôsobila Mištinová v poľskom MB Zaglebie Sosnovec.

Campobasso 2. júna (TASR) – Slovenská basketbalová reprezentantka Miroslava Mištinová sa pre nasledujúci súťažný ročník upísala účastníkovi talianskej najvyššej súťaže - La Molisana Magnolia Campobasso. Pre 26-ročnú krídelníčku pôjde o druhé zahraničné angažmán v jej profesionálnej kariére.

V predchádzajúcej sezóne pôsobila Mištinová v poľskom MB Zaglebie Sosnovec, kde mala priemer 12,8 bodu, 5,1 doskoku a 2,3 asistencie na zápas. Teraz sa posúva k štvrťfinalistovi talianskej Serie A1. „Mojou osobnou ambíciou je hrať čo najlepší basketbal, využiť svoje schopnosti a pomôcť tímu v útoku, aj v obrane. Urobím všetko pre to, aby tím vyhral čo najviac zápasov. Osobne sa už neviem dočkať, kedy sa dostanem do Campobassa a budem súčasťou Magnolie,“ vyjadrila sa reprezentantka Slovenska pre oficiálnu klubovú webstránku.

Mištinová je súčasťou slovenského výberu, ktorý sa v týchto dňoch pripravuje na majstrovstvá Európy v Slovinsku a Izraeli (15. – 25. júna)