Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Slovenská „dvadsiatka“ zdolala v prípravnom zápase „osemnástku“

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov v Poprade počas prípravy na augustové IIHF majstrovstvá sveta U20. V Poprade 18. júla 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Duel na zimnom štadióne v Poprade spestril obom tímom prípravné kempy pred nadchádzajúcimi vrcholmi.

Poprad 20. júla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase nad tímom SR "18" 6:2.

Duel na zimnom štadióne v Poprade spestril obom tímom prípravné kempy pred nadchádzajúcimi vrcholmi. "Dvadsiatka" sa od 9. augusta predstaví na odložených MS v Edmontone, "osemnástku" čaká od 31. júla prestížny Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Red Deere.

V stretnutí ešte nenastúpili útočníci "dvadsiatky" Adam Sýkora a Servác Petrovský, ktorí sa v stredu pripojili k tímu.



prípravný zápas:

Slovensko "20" - Slovensko "18" 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)

Góly: 2. Stümpel (Kolenič), 19. Stripai, 29. Kolenič, 37. Kolenič (Stümpel), 40. Kolenič (Lašák), 48. Lašák (Laurenčík) - 34. Kurila (Pekarčík), 39. Císar (Rohaľ, J. Chromiak). Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0



hlasy po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Ivan Feneš, tréner SR "20": "Bol to veľmi dôležitý zápas pre nás. V našej hre som videl veľmi veľa dobrých vecí, na ktorých dokážeme stavať v ďalších zápasoch. Prioritne sme chceli vidieť v nasadení chalanov, ktorí majú menej skúseností s medzinárodným ľadom. Možnosť ukázať sa však dostanú aj ostatní. Vo štvrtok aj v piatok nás čakajú dva modelované zápasy proti sebe."

Tibor Tartaľ, tréner SR "18": "Zápas bol pre nás veľmi užitočný. Ukázal nám viacero vecí, najmä z hľadiska defenzívy, na ktorých musíme zapracovať. Pozrieme si všetky situácie na videu a na ľade sa budeme snažiť o ich zlepšenie."