Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovenská rekordérka v sedemboji Vadlejchová ukončila kariéru

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Rodáčku z Považskej Bystrice najviac mrzí, že sa jej nepodarilo kvalifikovať sa na olympiádu.

Považská Bystrica 7. októbra (TASR) - Atlétka Lucia Vadlejchová oznámila koniec kariéry. Slovenská rekordérka v sedemboji s výkonom 6103 bodov sa rozlúčila s aktívnou činnosťou vo veku 32 rokov.

Za svoj najväčší úspech považuje 9. priečku v päťboji na halových ME 2017 v Belehrade výkonom 4409 bodov. Trikrát štartovala na európskom šampionáte pod holým nebom, z toho dvakrát na trati 400 m prek. a raz v sedemboji. "Halové ME 2017 a ME 2018 sú asi dva najpamätnejšie momenty mojej kariéry. Samozrejme, skvelý bol aj slovenský rekord 6103 v Kladne, keď som predchádzajúci prekonala po 23 rokoch. Všetky tri spomenuté udalosti si veľmi cením, keďže v tom čase som bola riadne zamestnaná a atletike som sa venovala v čase voľna. Profesionálkou som bola len v posledných troch rokoch," pripomenula Vadlejchová v rozhovore pre atletika.sk.

Rodáčku z Považskej Bystrice najviac mrzí, že sa jej nepodarilo kvalifikovať sa na olympiádu. "Vo viacbojoch je to v posledných rokoch mimoriadne ťažké. Takisto ma hrozne mrzelo, že ma nevzali na MS 2017 do Londýna, bola som prvá, či druhá náhradníčka. Ťažko som to znášala, lebo v tom roku som mala výbornú formu. Šport je však taký, neraz je to o šťastí."