Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenská reprezentácia do 18 rokov pokračuje v letnej príprave

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Hlavný tréner Tibor Tartaľ spolu s asistentmi Michalom Dostálom a Jozefom Stümpelom povolali na blížiaci sa kemp 44 hráčov.

Poprad 8. júna (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov pokračuje v príprave na prestížny letný turnaj Hlinka Gretzky Cup 2022, ktorý sa uskutoční v termíne 31. júla až 6. augusta v kanadskom Red Deere. Po prvom kempe v rámci Hokejového leta v Nitre absolvuje tentokrát štvordňový výcvikový tábor v Poprade. Pod Tatrami sa 44 hráčov bude riadiť režimom, aký ich čaká v prvé štyri dni prestížneho podujatia v zámorí.

Hlavný tréner Tibor Tartaľ spolu s asistentmi Michalom Dostálom a Jozefom Stümpelom povolali na blížiaci sa kemp 44 hráčov, teda rovnaký počet, aký mali k dispozícii v Nitre. Na mennom zozname je však 10 nových tvárí. "Do Popradu prídu aj hráči, ktorí neboli v Nitre či už z dôvodu školských povinností, alebo dorábania suchej fázy letnej prípravy doma či v zahraničí," povedal pre hockeyslovakia.sk nový hlavný kouč osemnástky Tibor Tartaľ.

Spolu s trénerskými kolegami pripravili pre hráčov totožný štvordňový program, aký čaká národný tím od 31. júla na Hlinka Gretzky Cupe v Red Deere. Vrátane tréningov i zápasov. "Prvý deň nás čaká tréning, v ďalších troch tri modelované zápasy proti sebe. Pri tvorbe časového harmonogramu sme vychádzali z nastavenia programu v Kanade, aby sme sa na turnaj dobre pripravili," doplnil Tartaľ.

Výcvikový tábor v Poprade bude pre jeho zverencov posledný v rámci Hokejového leta pred štartom ostrej prípravy na prestížny turnaj hráčov do 18 rokov, ktorý sa po štyroch rokoch uskutoční opäť v Kanade. V roku 2019 sa hral na Slovensku a v Česku, v 2020 sa pre pandémiu koronavírusu neuskutočnil vôbec a vlani sa konal opäť v Břeclave a Piešťanoch. Záverečná príprava na ďalší ročník v Red Deere odštartuje 11. júla a v rámci kľúčového tréningového bloku potrvá desať dní. "Sme veľmi radi, že po dlhom čase budú môcť chlapci absolvovať takýto kvalitný turnaj, navyše na kanadskej pôde, kde ich pred vypredaným hľadiskom čaká súboj proti domácim. Budí to rešpekt, ale podstatné je, aby si chlapci uvedomili, že toto je pre nich obrovská šanca porovnať sa s najlepšími, ukázať konkurencieschopnosť na medzinárodnom ľade a pripraviť sa kvalitne na majstrovstvá sveta, ktoré nás čakajú budúci rok v apríli. Veľmi sa na túto príležitosť tešíme," dodal Tibor Tartaľ.