Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenská sedemnástka odštartovala Turnaj štyroch krajín prehrou s USA

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zverenci kouča Rastislava Paľova sa na podujatí stretnú ešte v piatok s Ruskom a v sobotu s Českom.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov vstúpila do domáceho Turnaja štyroch krajín v Piešťanoch prehrou s rovesníkmi z USA 2:5.

Mladí Slováci viedli ešte na začiatku druhej tretiny po góle Romana Kukumberga 2:1, ale zámorský súper otočil skóre. Zverenci kouča Rastislava Paľova sa na podujatí stretnú ešte v piatok s Ruskom a v sobotu s Českom.

Turnaj štyroch krajín v Piešťanoch:



SLOVENSKO 17 - USA 17 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 20. Molnár (Sisik, Cedzo), 25. Kukumberg (Jobek, Ridzoň) - 20. Smith (Perreault), 33. Vote (Buium), 36. Vote (Moore, Weiermair), 44. Smith (Minnetian, Perreault), 60. Hendrickson (Fisher). Rozhodovali: Jobbágy, Hronský - Knižka, Šoltés, vyučenia: 7:6, presilovky 0:3, oslabenia: 0:0.

SR: Urban - Eperješi, J. Chromiak, A. Čajkovič, S. Barcík, Kupec, Královič, Sluka, Beluško – Kukumberg, Jobek, Ridzoň – Cedzo, Sisik, Molnár – Pekarčík, Pobežal, Kurila – Pilát, A. Párička, Cisár

USA: Musser – Fisher, Minnetian, Fortescue, Buium, Cleveland, Tobey, Chulz, Janviriya – G. Perreault, Smith, Leonard – Vote, Moore, Weiermair – Slaggert, Sawchyn, Guzzo – Cerrato, Hendrickson, Burnevik.

Hlasy po zápase:


/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Rastislav Paľov, tréner SR 17: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Amerika má rovnako ako naša osemnástka projekt, keď sú celú sezónu pokope. Napriek tomu, že sme čelili mimoriadne silnému súperovi, tak sme hrali vyrovnaný zápas, najmä v hre päť na päť. Doplatili sme však na zbytočné vylúčenia, v ktorých sme dostali tri góly. Napriek prehre však chalanom patrí vďaka za predvedený kvalitný výkon."

Ondrej Molnár, útočník SR 17: "Som príjemne prekvapený z toho, aký výkon sme predviedli. Myslím si, že sme ukázali, že aj náš ročník 2005 je silný. Aj keď sme prehrali, musíme na tento výkon nadviazať aj proti Rusom a Čechom a verím, že to bude dobré."

sumár ďalšieho zápasu:

Česko 17 – Rusko 17 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 31. Nizamejev (Jeršov), 54. Nizamejev (Telegin), 56. Rjabov (Verbickij, Iľjin)