Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slovenská U21 proti S. Írsku a Španielsku bez Pokorného i Lavrinčíka

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš počas tlačovej konferencie k nominácii na zápasy kvalifikácie ME so Severným Írskom a Španielskom v Bratislave 17. marca 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

Mladí Slováci majú po šiestich vystúpeniach v C-skupine na konte deväť bodov, keď trikrát zvíťazili a trikrát prehrali.

Bratislava 17. marca (TASR) - Kapitán Peter Pokorný nepomôže slovenským futbalovým reprezentantom do 21 rokov v najbližšom dvojzápase kvalifikácie ME 2023. Z hry ho vyradilo zranenie rovnako ako ďalšieho stredopoliara Samuela Lavrinčíka a tréner Jaroslav Kentoš musí na ich pozíciu v domácich žilinských stretnutiach so Severným Írskom (v piatok 25. marca o 16.00 h) a Španielskom (v utorok 29. marca o 16.00 h) nájsť náhradu.

"Máme tam dostatočnú kvalitu, hráčov, ktorí môžu na tejto pozícii nastúpiť. Uvidíme, ako sa rozhodneme, kto dostane šancu. Nominovaným chlapcom verím, že dokážu zranených hráčov nahradiť a že podáme dobré výkony," povedal Kentoš na štvrtkovej nominačnej tlačovej konferencii.



Mladí Slováci majú po šiestich vystúpeniach v C-skupine na konte deväť bodov, keď trikrát zvíťazili a trikrát prehrali. Otázna je podoba tabuľky po tom, ako Európska futbalová únia (UEFA) v reakcii na inváziu na Ukrajinu suspendovala Rusko, ktoré figurovalo na druhom mieste o šesť bodov pred Slovenskom. Na čele je takisto pätnásťbodové Španielsko, ktoré ako jediné odohralo s Ruskom obe stretnutia (výhra doma 4:1, prehra vonku 0:1). Slovensko v prvom vzájomnom súboji prehralo v Rusku 0:3, domáca odveta sa mala konať až 7. júna: "Ak by Rusko definitívne vylúčili, naše šance by stúpili. Istá je však len dočasná suspendácia, ťažko predpovedať detaily, iba by sme špekulovali. Koncentrujeme sa na najbližšie dva zápasy, aby sme sa aktívnou hrou dopracovali k dobrým výsledkom."

Zverenci Kentoša prehrali v Severnom Írsku 0:1, na pôde favorizovaných španielskych rovesníkov podľahli po sympatickom výkone 2:3. Viedli 1:0 aj 2:1, ale v úplnom závere riadneho hracieho času inkasovali z dvoch jedenástok. "V Severnom Írsku to bol dosť nešťastný zápas, boli sme lepším tímom. V Španielsku sme podali veľmi dobrý výkon, boli sme blízko k prekvapujúcemu výsledku, žiaľ, v závere sme inkasovali z dvoch penált. Máme motiváciu, aby sme sa revanšovali," uzavrel kouč slovenskej dvadsaťjednotky.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na stretnutia kvalifikácie ME 2023 proti Severnému Írsku (v piatok 25. marca o 16.00 h v Žiline) a Španielsku (v utorok 29. marca o 16.00 h v Žiline):

brankári: Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok), Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová), Ľubomír Belko (MŠK Žilina)
obrancovia: Peter Kováčik, Mikuláš Bakaľa (obaja FK Železiarne Podbrezová), Samuel Suľa (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Tomáš Nemčík (MŠK Žilina), Adam Obert (Cagliari Calcio), Gergely Tumma (FC Spartak Trnava), Ivan Mesík (Odds BK), Matúš Vojtko (ŠK Slovan Bratislava)
stredopoliari: Filip Lichý (MFK Ružomberok), Martin Šviderský (Manchester United), Sebastián Nebyla (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Miroslav Gono, Patrik Iľko (obaja MŠK Žilina), Ján Bernát (KVC Westerlo), Jakub Kadák, Adam Tučný (obaja AS Trenčín), Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová)
útočníci: Adrián Kaprálik (MŠK Žilina), Matej Trusa (Viktoria Plzeň), Tomáš Bobček (MFK Ružomberok)

náhradníci: Michal Kukučka, Matúš Kmeť, Lukáš Letenay (všetci AS Trenčín), Denis Chudý (FC Rohožník), Kristián Michálek (MFK Skalica), Marcel Vasiľ (FC Košice), Patrik Leitner, Filip Mráz, Patrik Myslovič, Tibor Slebodník (všetci MŠK Žilina), Matúš Malý, Dominik Veselovský (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Sebastián Kóša, Stanislav Olejník (obaja FC Spartak Trnava), Marián Pišoja (MFK Dukla Banská Bystrica), Simeon Kohút (FC Petržalka), Oliver Luterán (MFK Ružomberok), Marko Totka (FK Senica), Samuel Ďatko (FK Železiarne Podbrezová), Denis Potoma (ŠKF Sereď), Matúš Begala (MFK Zemplín Michalovce), Tomáš Rigo (FC Vlašim), Adam Goljan (Sparta Praha), Jakub Švec, Peter Voško (obaja MFK Tatran Liptovský Mikuláš)

realizačný tím:

hlavný tréner: Jaroslav Kentoš
asistenti trénera: Tibor Goljan, Mário Auxt
tréner brankárov: Pavel Kamesch
kondičný tréner: Andrej Caban
technický vedúci: Martin Hrnčír
lekár: František Rigo
fyzioterapeuti: Jozef Štieber, Michal Krajník
kustódi: Patrik Fedor, Michal Beseda