Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slovenské akvabely v Superfinále Svetovej série v Aténach tretie

Slovenské akvabely obsadili vo voľných tímových zostavách v Superfinále Svetovej série v Aténach tretie miesto. Foto: FB Synchro Slovakia

Mladý slovenský tím pod vedením trénerky Moniky Thuringerovej v aténskom olympijskom komplexe predviedol premiérovo aj novú highlight zostavu.

Atény 23. mája (TASR) - Slovenské akvabely obsadili vo voľných tímových zostavách v Superfinále Svetovej série v Aténach tretie miesto. Chiara Dikyová, Lenka Keprtová, Linda McDonnellová, Tereza Ďurišová, Nina Lukáčová, Terézia Sabajová, Nicol Dikyová, Laura Domčeková, Viktória Vojtašková a Laura Waterloosová získali od rozhodkýň známku 75,7333 bodu a vylepšili slovenské maximum v seniorskej súťaži.

Mladý slovenský tím pod vedením trénerky Moniky Thuringerovej v aténskom olympijskom komplexe predviedol premiérovo aj novú highlight zostavu. Autorkou jej choreografie je Španielka Carla Rodriguezová Vargasová. Slovenky sa umiestnili na piatej priečke, pričom získali najvyšší počet bodov v seniorskej kategórii na FINA súťaži - 76,8000. Za sebou nechali reprezentantky Maďarska, ktoré budú patriť medzi ich najväčšie konkurentky aj na júnových MS v plaveckých športoch v Budapešti. Viktória Reichová obsadila so svojím technickým sólom 12. miesto (68,6166), Vo voľnom sóle skončila na 10. priečke (77,1333).