Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky podľahli Švédkam v odvete play off

Na snímke Linn Blohmová zo Švédska (vľavo) a Monika Rajnohová zo Slovenska (uprostred) v druhom zápase baráže o postup na MS 2019 v hádzanej žien medzi Slovenskom a Švédskom 6. júna 2019 v Šali. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovenky museli v odvete zmazať pätnásťgólové manko z prvého zápasu a do duelu vstúpili s ofenzívnymi snahami.

Šaľa 6. júna (TASR) - Slovenské hádzanárky nepostúpili na majstrovstvá sveta 2019 do Japonska. Vo štvrtkovej odvete play off kvalifikácie prehrali v Šali so Švédkami 24:45, v minulotýždňovom prvom dueli podľahli 18:33. Rozlúčkový zápas odohrala Tetyana Fiľková-Trehubová, ktorá ukončila kariéru.

Slovensko sa jedinýkrát kvalifikovalo na svetový šampionát v roku 1995 a obsadilo 12. miesto.

play off kvalifikácie MS 2019 - odveta:


Šaľa

Slovensko - Švédsko 24:45 (10:25)

Zostava a body SR: Kondášová - Bíziková 9, Rajnohová a Rebičová po 5, Fiľková-Trehubová 3, Trúnková 2, Gajdošíková, Pastorková, Pócsíková, Habánková, Bajčiová, Kišiková, Patrnčiaková, Wollingerová

Najviac bodov Švédska: Mässingová 9, Blohmová 6, Wallová 5

Rozhodovali:
Herczeg, Südi (obaja Maď.). Vylúčené: 4:4, ČK: Kišiková, Trúnková (obe SR), 7 m: 6/5 - 3/3, 800 divákov


Slovenky museli v odvete zmazať pätnásťgólové manko z prvého zápasu a do duelu vstúpili s ofenzívnymi snahami. Švédky však poctivo bránili, navyše sa mohli spoľahnúť na skvelo chytajúcu Bundsenovú. Hostky ťažili z rýchlych protiútokov, po ktorých odskočili v 15. minúte na rozdiel deviatich gólov. Tréner SR Packa reagoval oddychovým časom, ale ani potom sa Slovenkám nepodarilo nájsť recept na favoritky. Slovenky sa naďalej trápili v ofenzíve a Švédky ich premárnené príležitosti nekompromisne trestali z protiútokov. Napokon si vypracovali v prvom polčase pätnásťbodový náskok a prakticky rozhodli o zápase a spečatili i svoj postup na MS.

Po zmene strán pokračovala švédska dominancia. Severanky síce zvoľnili, ale Slovenky sa nedokázali výraznejšie presadiť a doplácali aj na vylúčenia. Švédky upustili od rýchlych kontier, napriek tomu ešte zveľadili svoj náskok a triumfovali 45:24.

hlasy po zápase:

Ján Packa, tréner SR: "Nemali sme brankárku. Pre Kondášovú to bolo veľmi náročné a psychicky to nezvládla. Hráčky v poli kopili chyby a neboli vo forme. Výsledok je reálny obraz slovenskej hádzanej. Musíme tvrdo pracovať a vytrénovať ďalšie hráčky. Boli sme bezmocní, takýto zápas si ani nepamätám. Skúšali sme aj striedať hráčky, ale nepomohlo to."

Tetyana Fiľková-Trehubová, hráčka SR: "Chcela som sa rozlúčiť ináč ako vysokou prehrou, ale nedá sa nič robiť. Švédky sú o triedu lepšie, je to iba šport. Chceli sme doma predviesť inú hádzanú, žiaľ, nepodarilo sa nám to, veľmi sme sa trápili. Som rada, že som mala možnosť reprezentovať Slovensko."



T. Fiľková-Trehubová o prehre so Švédskom