Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky v baráži proti Srbsku bez Krebsovej a Popovcovej

Martina Popovcová, archívna snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Popovcová utrpela v ligovom zápase s Mostom zranenie ramena, ktoré si vyžiadalo operačný zákrok.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Slovenské hádzanárky sa v barážovom dvojzápase o postup na MS 2021 proti Srbsku budú musieť zaobísť bez brankárky Alexandry Krebsovej a krídelníčky Martiny Popovcovej. V nominácii ich nahradili Soňa Furgaláková z HK Slovan Duslo Šaľa a Monika Pénzesová z HC DAC Dunajská Streda.

Ukrajinská rodáčka Krebsová mala po udelení občianstva absolvovať premiéru v národnom tíme SR, hráčka poľského tímu Mlyny Stoislaw Koszalin si však z administratívnych dôvodov bude musieť na svoj debut počkať. "Nebolo isté, že sa to stihne dotiahnuť do termínu určeného medzinárodnou federáciou, a tak sa tréner rozhodol, že to nebudeme teraz siliť," vysvetlila pre portál slovakhandball.sk manažérka ženskej reprezentácie Martina Halásová.

Popovcová utrpela v ligovom zápase s Mostom zranenie ramena, ktoré si vyžiadalo operačný zákrok.

Slovenky sa stretnú v nedeľu 11. apríla v bratislavskom hoteli Premium. Prvý barážový zápas so Srbskom odohrajú v sobotu 17. apríla o 18.00 h, odveta je v Belehrade na programe o štyri dni neskôr.



Aktualizovaná nominácia hádzanárok SR:



Brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoyeová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

Krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/DHC Plzeň/ČR), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bíziková, Monika Pénzesová (obe HC DAC Dunajská Streda)

Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Barbora Lancz, Anette Emma Hudáková (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Boglárka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)