Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Slovenské hokejistky odohrajú dva zápasy v Budapešti proti Maďarkám

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do Budapešti cestovala aj kanadsko-americká dvojica so slovenskými koreňmi Danielle Hartjeová a Simone Bednáriková.

Budapešť 19. marca (TASR) - Slovenské hokejistky odohrajú v rámci sústredenia v Budapešti dva prípravné zápasy s maďarskými reprezentantkami. Sobotný a nedeľný duel (oba o 19.00 h) budú slúžiť ako previerka pred dôležitou novembrovou kvalifikáciou na ZOH 2022 v Pekingu.

Pre slovenské reprezentantky je to v súčasnej pandemickej situácii jedna z mála príležitostí medzinárodnej konfrontácie. Kostru výberu, ktorý nominoval tréner Tomáš Segíň, tvoria hráčky projektu centralizovanej prípravy ženského reprezentačného družstva pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava. Do Budapešti cestovala aj kanadsko-americká dvojica so slovenskými koreňmi Danielle Hartjeová a Simone Bednáriková. Práve aj na ich produktivitu sa bude chcieť SR spoliehať v kľúčových zápasoch olympijskej kvalifikácie. Hartjeová zaznamenala v sezóne 2020/2021 v nadnárodnej EWHL v 18 zápasoch 27 kanadských bodov 13 gólov a 14 asistencií, čo z nej robí najproduktívnejšiu hráčku HC ŠKP Bratislava.

"Toto podujatie je pre nás prípravou pred novembrovou olympijskou kvalifikáciou a zároveň našim hostiteľkám robíme partnera v ich príprave na elitnú kategóriu majstrovstviev sveta. V tejto dobe sme vďační za každú možnú konfrontáciu s medzinárodným prostredím, keďže v aktuálnej sezóne sme tých príležitostí veľa nemali. Ani naši súperi nespia a tiež sa naplno pripravujú. Rovnako ako v uplynulej sezóne aj v tejto nám IIHF z bezpečnostných dôvodov spojených s koronavírusom zrušila majstrovstvá sveta. Ak by sme teda nemali možnosť konfrontovať sa aspoň so susednými krajinami, ako v decembri v Rakúsku a teraz v Maďarsku, mohli by sme zabudnúť na seriózny boj o miestenku na ZOH 2022 do Pekingu," uviedla pre hockeyslovakia.sk manažérka slovenskej reprezentácie žien Ľubomíra Kožanová.

Nominácia slovenskej reprezentácie žien na dvojzápas v Budapešti (20. a 21. marca):


Hráčky: Simone Bednáriková, Lucia Drábeková, Danielle Hartjeová, Simona Hupková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Barbora Kapičáková, Tatiana Korenková, Romana Košecká, Lívia Kúbeková, Simona Macková, Nikola Nemčeková, Sofia Vysokajová (všetky HC ŠKP Bratislava), Júlia Matejková (HC ’05 Banská Bystrica/ŽHK Poprad), Emma Donnovalová (HC 07 Detva), Nikola Zimková (HK Lokomotíva Nové Zámky), Emília Leskovjanská (ŽHK Poprad), Gabriela Žitňanská (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Romana Halušková (MŠK Púchov), Lenka Čurmová (HPK Hameenlinna/FIN)

Náhradníčky:
Zuzana Dobiašová, Aneta Kušmíreková, Kristiána Slováková, Martina Vrbinská (všetky HC ŠKP Bratislava), Emma Plankenauerová (HC Petržalka 210 Bratislava/HC ŠKP Bratislava)

Realizačný tím:

manažérka: Ľubomíra Kožanová,
hlavný tréner: Tomáš Segíň,
asistent trénera: Róbert Marton,
konzultant: Matej Ševčík,
lekár: MUDr. Lucia Mihaleová,
masér: Rastislav Ladecký