Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenské hokejistky prehrali v prvom dueli s Kanadou 0:4

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Bolo to naozaj náročné, ale tento výkon nás môže iba nakopnúť. Latku sme si nastavili vysoko a takto musíme pokračovať, uviedla pre portál hockeyslovakia.sk brankárka Adriana Štofanková.

Lake Placid 12. januára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky prehrali vo svojom prvom dueli na Svetovej zimnej univerziáde v americkom Lake Placid s favorizovanou Kanadou 0:4.

Kanaďanky vyhrali na strely jednoznačne 39:13, o triumfe však definitívne rozhodli až tromi gólmi v tretej tretine. "Zachytala som si priam extrémne. Bolo to naozaj náročné, ale tento výkon nás môže iba nakopnúť. Latku sme si nastavili vysoko a takto musíme pokračovať," uviedla pre portál hockeyslovakia.sk brankárka Adriana Štofanková.

V ženskom turnaji figuruje šesť tímov, štyri si zabezpečia postup do semifinále. Zverenky trénerky Ivety Frühaufovej nastúpia v ďalšom dueli proti Japonsku.



SZU - hokejový turnaj žien:

Slovensko – Kanada 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Góly: 4. Willanová (Demaleová), 46. Frappierová (Bosseová-Olivierová), 55. Demaleová (Macleanová), 57. Veilletteová (Fecteaová, Beginová-Cyrová)