Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenské hokejistky zvíťazili na EYOFe nad Fínkami 4:2,Lopušanová 2+2

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Slovenské reprezentantky do 16 rokov sú v skupine priebežne na prvej priečke. O poradí v tabuľke rozhodne až záverečný duel medzi Švajčiarkami a Rakúšankami, ktorý sa hrá v stredu.

Udine 24. januára (TASR) - Slovenské hokejistky zvíťazili v utorok v záverečnom skupinovom vystúpení na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) nad Fínkami 4:2. Opäť bodovo explodovala Nela Lopušanová, ktorá k dvom gólom pridala dve asistencie.

Slovenské reprezentantky do 16 rokov sú v skupine priebežne na prvej priečke. O poradí v tabuľke rozhodne až záverečný duel medzi Švajčiarkami a Rakúšankami, ktorý sa hrá v stredu. V závislosti od jeho výsledku môžu mladé Slovenky hrať buď o zlato, bronz alebo o konečné 5. miesto. Zverenky trénerky Nicol Lucák Čupkovej ukončili skupinovú fázu s bilanciou dva víťazstvá a jedna prehra. Informáciu priniesol web hockeyslovakia.sk.

EYOF, hokej - dievčenský turnaj, A-skupina:

Fínsko - SLOVENSKO 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 23. Byskataová (Puhtová, Siivonenová), 30. Lambergová (Siivonenová, Stenová) ­- 6. Lopušanová (Tóthová, Lacková), 26. Karkošková (Lopušanová, Lacková), 30. Lacková (Tóthová, Lopušanová), 53. Lopušanová. Rozhodovali: Kainbergerová - Pirsch, Samrock, vylúčené: 5:4 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Sumegová - Masláková, Tomaštíková, Eibenová, Večerková, Kostková, Krištofíková, Komlošová, Turňová - Lacková, Tóthová, Lopušanová - Juríková, Karkošková, Korčeková - Tomášová, Feníková, Sliacka