Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Historický triumf Sloveniek, získali zlato v 3xC1 žien

Na snímke slovenská kanoistka a reprezentantka vo vodnom slalome Simona Glejteková počas nominačných pretekov na ME 2021 v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši 24. apríla 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Hliadka v zložení Simona Glejteková, Zuzana Paňková a Monika Škáchová triumfovala v piatkovom finále tímovej súťaže pred Britkami (+4,29) a Francúzkami (+10,36).

Ivrea 7. mája (TASR) - Slovenské kanoistky získali na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v talianskom meste Ivrea zlaté medaily v 3xC1 žien. Hliadka v zložení Simona Glejteková, Zuzana Paňková a Monika Škáchová triumfovala v piatkovom finále tímovej súťaže pred Britkami (+4,29) a Francúzkami (+10,36). Je to historicky prvá medaila pre Slovensko na európskom šampionáte v 3xC1 žien.

Slovenky ako jediné spomedzi deviatich tímov zajazdili vo finále čisto a prešli kanálom bez ťuku do bránky. Druhé Britky nazbierali dve trestné sekundy, Francúzky štyri. Finále sa absolútne nevydarilo Česku, Španielsku, Taliansku a Slovinsku, ktoré minuli bránku a po 50-sekundovom treste sa ich nádeje na cenný kov rozplynuli.