Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky na ME 16 podľahli Poľsku o 5.- 8. miesto

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

V skupine o 5.- 8. miesto reprezentantky zabojujú v nedeľu o konečné 7. miesto proti neúspešnému tímu zo súboja Srbsko - Maďarsko.

Humenné 17. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky do 16 rokov prehrali v sobotu na domácich majstrovstvách Európy v Humennom a maďarskej Níreďháze (10.-18. júla) s Poľskom 0:3. V skupine o 5.-8. miesto tak zabojujú v nedeľu o konečné 7. miesto proti neúspešnému tímu zo súboja Srbsko - Maďarsko.

Zverenkám trénera Michala Matušova vďaka kvalitnému servisu vyšiel vstup do stretnutia, viedli 6:2, od tej chvíle však zápas vzali pevne do rúk lepšie podávajúce aj útočiace Poľky, ktoré vývoj otočili vo svoj prospech, v ďalších setoch rýchlo získali výrazný náskok a kontrolovali priebeh. Najviac bodujúcimi hráčkami boli smečiarky Zofia Sobantyová (12 b.) a Michaela Kánová (11 b.).

V Níreďháze sa prvými finalistkami stali Rusky, ktoré v úvodnom semifinále nedali šancu Bulharkám (3:0). V druhom semifinále si od 18.00 h zmerajú sily Talianky a Turkyne, súboj povedie slovenská rozhodkyňa Jana Niklová.

ME 2021 dievčat do 16 rokov - sobota:

skupina o 5.-8. miesto (Humenné)

Poľsko - SLOVENSKO 3:0 (15, 16, 18)

Rozhodovali: Gargasas (Lit.) a Verrascinová (Tal.), 100 divákov.

Poľsko: Walczaková 5, Fiedorowiczová 11, Jaroňová 9, Brzozová 9, Sobantyová 12, Serafinowská 4, libero Siudová (Dombrowská 0, Juchová 0, Podlaská 1). Tréner: A. Wójcik.

Slovensko: Nespalová 1, Cibulová 1, Kánová 11, Bíliková 2, Dreisigová 0, Boldocká 8, liberá Štefaníková a Jurdová (Grocká 0, D. Jančová 7, Tomčányová 1, Moníková 2). Tréner: M. Matušov.


hlasy po zápase (zdroj: www.svf.sk):

Michal Matušov, tréner SR 16: "V úvode zápasu sme sa trafili do servisu, do stavu 6:2 sme súperkám narobili problémy, ale potom sa Poľky rozohrali, strieľali si to do kolíka, my sme vôbec nestíhali na kraj siete a neboli sme schopní tieto lopty ubrániť. Očakával som z našej strany trochu väčší vzdor a bojovnosť, robili sme nevolejbalové chyby, ktoré by sa nám v takomto zápase nemali stávať; akoby na nás niečo doľahlo. V porovnaní s prípravným zápasom, ktorý sme v Poľsku vyhrali, hrali súperky o dva levely lepšie, rýchlejšie, boli dobre organizované v obrane a my sme mali problém zložiť loptu. Jedinou cestou bolo zatlačiť ich podaním, na také kompaktné družstvo to dnes jednoducho nestačilo. Zajtra hráme o 7. miesto na majstrovstvách Európy, to musí byť pre dievčatá veľká motivácia. Hrá sa o umiestnenie, treba do toho vložiť správnu emóciu a všetku zostávajúcu energiu."

Petra Štefaníková, libero SR "16": "Momentálne prežívame sklamanie, snažili sme sa bojovať, ale dnes sa nám nedarilo v útoku a zlyhávali sme aj na podaní. V útoku bol asi najväčší problém, potom sme si už nevedeli dobre prihrať, situácie sme riešili zbrklo. Počas zápasu sme sa snažili stále povzbudzovať, ale na ihrisku sme sa nechytili. Fanúšikovia boli opäť výborní, stále stoja pri nás a povzbudzujú za každého stavu, ďakujeme im za všetko. Zajtra sa maximálne vyhecujeme a v poslednom zápase budeme bojovať zo všetkých síl."

Dagmar Jančová, smečiarka SR "16": "Dnes sme sa nedokázali presadiť v útoku, na podaní sme málo riskovali. Snažili sme sa bojovať, spravili sme, čo bolo v našich silách. Máme za sebou zápasy so silnými súpermi, dali sme do toho všetko a o to sa pokúsime aj zajtra v poslednom súboji."

ďalší výsledok:

semifinále (Níreďháza)

Rusko - Bulharsko 3:0 (16, 13, 16)