Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí florbalisti premiérovo zdolali Česko, vo finále uspeli 5:4

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Dvoma presnými zásahmi sa vo finále blysol Kamil Navrátil, tri body (1+2) nazbieral Lukáš Ujhelyi.

Celano 27. mája (TASR) - Slovenskí florbalisti vyhrali európsku kvalifikáciu o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. V piatkovom finále v talianskom Celane triumfovali nad favorizovaným Českom 5:4 a svojho rivala zdolali prvýkrát až v jedenástom vzájomnom zápase.

Slováci mali postup istý už pred finále ako suverénni víťazi základnej F-skupiny. V nej deklasovali Pobrežie Slonoviny 34:0 a presvedčivo vyhrali aj nad Rakúskom 7:1 a Nemeckom 8:2. Česi vyhrali základnú E-skupinu.

Dvoma presnými zásahmi sa vo finále blysol Kamil Navrátil, tri body (1+2) nazbieral Lukáš Ujhelyi. Zverenci trénera Radomíra Mrázka viedli už 4:1 a vzápätí nepremenili trestné strieľanie v podaní Navrátila, napriek mohutnému finišu Čechov si však víťazstvo nenechali vziať.

Okrem Slovenska a Česka sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojovalo aj Nemecko, ktoré uspelo v stretnutí o tretiu priečku nad Slovinskom 3:1.

európska kvalifikácia MS 2022 - finále:


Česko - SLOVENSKO 4:5 (0:1, 1:1, 3:3)

Góly: 17. Kreysa (Majer), 35. Besta (Punčochář), 38. Zouzal (Krbec), 45. Havlas (Stránský) – 12. Navrátil (Mirt), 25. Grlický (Ujhelyi), 32. Ujhelyi (Dudovič), 33. Gajdoš (Kvasnica), 43. Navrátil (Ujhelyi). Rozhodovali: Broman, Matti (obaja Švéd.), vylúčení: 0:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 124 divákov

Zostava SR: Kohút – Pažák, Miške, Kozák, Mirt, Virga, Hatala – Dudovič, Gašparík, Gál – Ujhelyi, Grlický, Navrátil – Kvasnica, Gajdoš, Kelemen

ďalšie výsledky:

o 3. miesto:

Slovinsko - Nemecko 1:3

o 5. miesto:

Španielsko - Rakúsko 4:3 pp a sn

o 7. miesto:

Pobrežie Slonoviny - Taliansko 2:24