Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenskí florbalisti rozdrvili Thajsko 15:2, ovládli C-skupinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Zverenci trénera Radomíra Mrázka podľa očakávania prešli základnou skupinou bez zaváhania.

Helsinki 5. decembra (TASR) - Slovenskí florbalisti vyhrali aj svoj tretí zápas na MS v Helsinkách. V nedeľu rozdrvili Thajsko 15:2 a s plným počtom bodov a skóre 38:7 suverénne vyhrali C-skupinu.

Strelecky sa v slovenskom tíme najviac darilo Lukášovi Ujhelyimu, ktorý dal hetrik. Zverenci trénera Radomíra Mrázka podľa očakávania prešli základnou skupinou bez zaváhania, keď v nej predtým deklasovali USA 15:1 a zdolali Poľsko 8:4. V play off o štvrťfinále narazia v utorok na štvrtý tím z výkonnostne silnejšej B-skupiny, ktorým budú s najväčšou pravdepodobnosťou Nemci.

Slováci sa rozbiehali pomalšie, dokonca inkasovali prvý gól, keď nechali v 2. min dorážať Rinefalka. Postupne sa však dostali do tempa a nachádzali medzery v defenzíve súpera. Ešte v I. tretine otočili skóre a vybudovali si trojgólový náskok, keď sa presadili Dudovič, Gál, Grich a Ujhelyi. V druhej časti pokračovala dominancia tímu v bielych dresoch. Pri chuti bol najmä Miške, ktorý dvomi vydarenými strelami zvýšil už na 6:1. Slováci hrali na pol plynu, tréner Mrázek dokonca šetril Dudoviča, napriek tomu po dvoch tretinách viedli jasne 9:2. V tretej časti pokračovala kanonáda slovenského tímu, ktorý svojimi kombináciami bavil divákov. V 46. min Gál upravil na 12:2 a v 54. min strelil štrnásty gól SR Ujhelyi, ktorý zavŕšil hetrik. Slováci dohrali duel v pohodovom tempe, bodku za stretnutím dal zásah Gašparíka na 15:2.

hlasy po zápase /zdroj: szfb.sk/:

Radomír Mrázek, tréner SR: "Môžem vysloviť spokojnosť, pretože sme z doterajších troch zápasov podali najlepší výkon, prekvapujúco s Thajskom. Musím zložiť klobúk pred výkonom súpera. Thajčania boli takticky vyspelí, tímoví a zruční a pokiaľ sme ich nezlomili vyšším skóre, predvádzali kvalitný výkon. Spočiatku nás prekvapili osobnou obranou, čo sme vôbec nečakali a museli sme na to rýchlo zareagovať, aby sme sa dostali do zápasu."

Lukáš Řezanina, hráč SR: "Súper hral veľmi aktívnym spôsobom a celý zápas si s nami veľmi poctivo odbehal. Chvíľu nám trvalo, než sme sa do toho dostali a trochu sme už boli mysľou na zápase, ktorý sa ešte len chystá. Sme radi, že sme skupinu zvládli, ako sme mali v pláne, no teraz to už bude vážnejšie a veľmi dôležité."

MS mužov v Helsinkách, C-skupina:


Thajsko - SLOVENSKO 2:15 (1:4, 1:5, 0:6)

Góly: 3. Rinefalk (Sangmongkhol), 39. Rinefalk (Khambanlue) – 3. Dudovič (Miške), 13. Gál (Dudovič), 14. Grich (Slezák), 20. Ujhelyi (Virga), 29. Miške (Řezanina), 33. Miške (Řezanina), 33. Gašparík (Dudovič), 38. Ujhelyi (Mirt), 40. Pažák, 43. Kvasnica (Gajdoš), 45. Kubovič (Kvasnica), 46. Gál (Gašparík), 52. Kvasnica (Gajdoš), 54. Ujhelyi (Pažák), 58. Gašparík (Slezák). Rozhodovali: Ismail, Rosayro (obaja Sing.), vylúčení: 0:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 275 divákov.

Zostava SR: Klobučník – Řezanina, Miške, Mirt, Kozák, Hatala, Virga – Gál, Gašparík, Dudovič – Ujhelyi, Grlický, Pažák – Slezák, Gajdoš, Grich – Kubovič, Cvacho, Kvasnica


tabuľka C-skupiny:


1. SLOVENSKO 3 3 0 0 38:7 6*

2. Poľsko 2 1 0 1 12:14 2

-----------------------------------

3. Thajsko 3 1 0 2 17:26 2

4. USA 2 0 0 2 4:24 0

*-postup do predkola play off (súboj o štvrťfinále)