Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovenskí florbalisti sa predstavia na Polish Open

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Proti Poľsku chceme byť vo veľkom tlaku, nepúšťať súpera do brejkov a premieňať svoje príležitosti, uviedol tréner Mrázek.

Ostrava 1. septembra (TASR) - Slovenskí florbalisti sa od štvrtka zúčastnia na ôsmom ročníku medzinárodného turnaja Polish Open, ktorý poslúži ako príprava na odložený svetový šampionát (3.-11. decembra v Helsinkách). Zverenci trénera Radomíra Mrázka odohrajú v Katoviciach súboje proti Švajčiarsku, domácemu Poľsku a Česku.

Slováci sa zišli v stredu v Ostrave, odkiaľ sa vzápätí spoločne presunuli do dejiska turnaja. Mrázek povolal na Polish Open 22 hráčov vrátane brankárov, no pôvodne nominovaní Matúš Machara s Michalom Dudovičom sa napokon na podujatí nepredstavia. Nahradia ich David Ujhelyi a Vladimír Lacena.

Program SR na Polish Open:



štvrtok 2. septembra: SR - Švajčiarsko (16.00)
piatok 3. septembra: Poľsko - SR (19.00)
sobota 4. septembra: ČR - SR (18.00)
nedeľa 5. septembra: zápas o konečné umiestenie


"Budeme pracne nacvičovať niektoré veci, na ktorých sme pracovali na predošlom kempe a to hlavne na kvalitnej príprave založenia postupného útoku, správnom pohybe na útočnej polovici a hre pod tlakom na vlastnej polovici ihriska. Proti Poľsku chceme byť vo veľkom tlaku, nepúšťať súpera do brejkov a premieňať svoje príležitosti. Proti Česku a Švajčiarsku necháme súperov viac hrať a z dobrej obrany sa budeme chcieť dostávať do protiútokov," uviedol pre web Slovenského zväzu florbalu kouč Mrázek. "Kostra družstva je z dlhodobého hľadiska určená a taktiež jednotlivé formácie majú s drobnými alebo vynútenými zmenami rovnaké zloženie. Samozrejme aj vďaka pandémii je aktuálna forma hráčov veľmi rozdielna, takže sa stále snažíme hľadať a dávať príležitosť hráčom, ktorí dokazujú aktuálnu kvalitnú výkonnosť a hodia sa nám do tímu a herného systému."

Po Polish Open nasleduje v októbri záverečná herná previerka pred MS v podobe účasti na domácom turnaji 6-nations Cup v Trenčíne. "Budeme sa správať podobne ako teraz v Poľsku, no s tým rozdielom, že už budeme nabaľovať a nadväzovať na základné veci, ktoré sa snažíme realizovať teraz. Budeme hrať so súpermi, ktorí sú približne na našej úrovni. V týchto zápasoch budeme chcieť určovať tempo hry my, zabávať fanúšikov a vyhrať," dodal Mrázek.

Nominácia SR na Polish Open 2021 /zdroj: szfb.sk/:



Brankári: Jakub KLOBUČNÍK, Adam KOHÚT

Hráči v poli: Kristián KOZÁK, Ronald GAŠPARÍK, Lukáš ŘEZANINA, Ladislav MIRT, Michal MIŠKE, Šimon HATALA, Michal PAŽÁK, Lukáš UJHELYI, Martin KUBOVIČ, Filip ČONKA-SKYBA, Ladislav GÁL, Peter HRABČÁK, Jakub GRICH, René SLEZÁK, Martin GRLICKÝ, Samuel VIRGA, Matúš GAJDOŠ, Tomáš KVASNICA, David UJHELYI, Vladimír LACENA

Realizačný tím: Radomír MRÁZEK, Ján PURC, Karel ŠEFČÍK, Maroš MIGO, Lubomír KLOSÍK