Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenskí futbalisti do 15 rokov skončili v Meduline na 6. mieste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nedeľnom zápase prehrali s Kórejskou republikou 0:1.

Medulin 15. apríla (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 15 rokov obsadili po nedeľnej prehre 0:1 s Kórejskou republikou na medzinárodnom turnaji v chorvátskom Meduline konečné 6. miesto.

Sumár:


Kórejská republika 15 – Slovensko 15 1:0 (0:0)
Gól: 44. Raewoo

Zostava SR 15: Repko – Ferenčík (52. Úradník), Ovšonka, Jaššo, Zahradník (54. Mišovič)– Javorček (54. Gríger), Kachnič (64. Repa), Sauer – Bortoli (54. Šuľák), Juritka (62. Nemček), Lacza (54. Gajdoš)

Hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):
Martin Žamba, tréner SR 15: "Výborný zápas opäť s inou futbalovou školou. Najmä I. polčas bol z našej strany veľmi dobrý, podkurovali sme súperovi, mali sme tri-štyri čisté príležitosti, znova sme však doplatili na slabú efektivitu. Zopakovalo sa to aj v závere zápasu, keď sme po zmenách v zostave dostali súpera pod tlak, znova sme mali príležitosti a zas bez streleného gólu… Takže jediné, čo môžem chlapcom v tomto zápase vyčítať, je slabá koncovka. Moje celkové hodnotenie účasti na turnaji je spokojnosť s výkonnosťou, predvedenou hrou. Až na I. polčas úvodného duelu s Argentínou sa na náš futbal dalo pozerať. Nedostatkom je stále premieňanie šancí, to je výzva pre nás aj pre hráčov, verím, že spoločnou prácou ho odstránime, prídu strelené góly a s nimi aj výsledky."