Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Slovenskí futbalisti sú v Holandsku, Guldan volal pre rady Bulharom

Tréneri slovenskej reprezentácie Michal Hipp a Stanislav Griga. Foto: TASR/Michal Svítok

Špecifický bude duel na štadióne Feyenoordu pre Miroslava Stocha, ktorý v holandskej lige slávil titul s Twente Enschede.

Rotterdam 29. mája (TASR) - Slovenskí futbalisti sú už v dejisku ich reprezentačnej derniéry v tejto sezóne, letecký špeciál s tímom trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa sa v utorok presunul z Bratislavy do Amsterdamu, potom nasledoval transfer autobusom do Rotterdamu.

Na tamojšom štadióne de Kuip ich čaká v stredu o 20.30 h domáci výber vicemajstrov sveta z Holandska.

Nováčikom v národnom drese je Ľubomír Guldan z bulharského Ludogorca Razgrad. Má za sebou výbornú sezónu ovenčenú bulharským double. Pozvánka ho zastihla v sobotu večer, a už v nedeľu v Bratislave absolvoval reprezentačný tréning. Rešpekt z hviezdneho súpera síce bolo z jeho slov cítiť, o žiadnom strachu ale nebolo ani zmienky.

"Je to skvelý tím, vicemajstri sveta, s množstvom hviezd. Je tu istý rešpekt, ale nie strach," povedal bývalý hráč Žiliny či švajčiarskeho Thunu. Jeho spoluhráči z klubu boli v tíme bulharského výberu pri sobotňajšej prekvapujúcej výhre v Amsterdame nad Oranjes 2:1. "Samozrejme, už som volal s niektorými spoluhráčmi. Tí mi povedali, že Holanďania pôsobili trochu unaveným dojmom. Sú v príprave na EURO a bojovali o miesta v nominácii na šampionát," dodal.

Špecifický bude duel na štadióne Feyenoordu pre Miroslava Stocha, ktorý v holandskej lige slávil titul s Twente Enschede. "Majú veľmi veľa hviezd. Najlepšieho strelca nemeckej ligy Huntelaara, v Arsenale strelecky žiaril van Persie. Sú tu Robben či Sneijder. Teším sa. Zápas nevnímam ako odplatu z osemfinále MS v JAR. To už bude niečo úplne iné. Oni sa pripravujú na EURO, my na novú kvalifikáciu," povedal hráč Fenerbahce Istanbul.

Zápas s Poľskom v rakúskom Klagenfurte vynechal pre problémy s kolenom, už je však fit a mal by nastúpiť. "V nedeľu som už s chuťou trénoval a všetko bolo v poriadku. Ak by som zacítil iba malú bolesť, ani by som do Holandska necestoval," dodal bývalý hráč Chelsea Londýn.