Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenskí futsalisti vyhrali na Turnaji štyroch krajín nad Rakúskom

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Turnaj slúži slovenskej reprezentácii ako príprava pred nadchádzajúcimi ME. Tie sú na programe od 21. januára v Holandsku.

Piešťany 16. decembra (TASR) - Slovenskí futsalisti uspeli aj vo svojom druhom dueli na Turnaji štyroch krajín. Vo štvrtok si v Piešťanoch poradili s Rakúskom 5:0. V priamom súboji o prvenstvo na podujatí sa stretnú v piatok v Brne s Českom, ktoré má zatiaľ rovnako stopercentnú bilanciu.

Turnaj slúži slovenskej reprezentácii ako príprava pred nadchádzajúcimi ME. Tie sú na programe od 21. januára v Holandsku.

"Do zápasu sme išli s tým, že vieme akú silu má súper. Že bude aktívny, no viac futbalový ako futsalový. My sme sa zasa chceli prezentovať tou našou futsalovou hrou. Pozmenili sme zostavu, nechali sme oddychovať našu prvú štvorku a šancu dostali mladší chlapci. Ukázali dobrý level, v polčase sme viedli 2:0, ale mohli sme pridať aj viac gólov, aby bol zápas už skôr rozhodnutý. Ale aj v druhom polčase sme si vytvorili viac šancí a ten výsledok mohol byť ešte lepší. No aj 5:0 je krásny výsledok a dôležitá je nula. Ďalší brankár vychytal čisté konto, to nám pomôže na sebavedomí. Dúfajme, že aj zajtra zopakujeme dobrý výkon a zvíťazíme," povedal pre TASR líder reprezentácie Tomáš Drahovský.

"Výsledok 5:0 teší, nedostali sme gól, ale hra nebola taká dobrá. Možno až posledných desať minút druhého polčasu, kde sme už zapojili ďalších hráčov. Škoda toho, že v prvom polčase sme s nimi začali hrať futbal a nie futsal. Nebolo to dobré. Gólovo sme sa presadili, ale proti takémuto súperovi by sme mali jednoznačne vyhrávať a mali by sme hrať dobrú hru, aby sme z toho mali radosť,"
vyjadril sa tréner Marián Berky.

Turnaj štyroch krajín - výsledky:


Slovensko – Rakúsko 5:0 (2:0)
Góly: 4. Zaťovič, 10. Směřička, 26. Ostrák, 35. Drahovský, 40. Rick

ďalší výsledok:
Bosna a Hercegovina – Česko 3:5 (1:4)

tabuľka:
1. Česko 2 2 0 0 13:5 6

2. Slovensko 2 2 0 0 10:4 6

3. Bosna 2 0 0 2 7:10 0

4. Rakúsko 2 0 0 2 2:13 0