Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári prehrali aj v druhom prípravnom zápase s Českom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V nedeľu nestačili na domáci výber 23:29.

Kutná Hora 15. januára (TASR) - Slovenskí hádzanári podľahli aj v druhom prípravnom zápase v českej Kutnej Hore. V nedeľu nestačili na domáci výber 23:29. V prvom stretnutí prehrali zverenci trénera Fernanda Guricha 27:33.

Najlepší strelec SR bol krídelník Erik Fenár so štyrmi gólmi. Slováci dvojzápasom s Čechmi zakončili prípravné obdobie na prelome rokov, v marci ich čakajú dve stretnutia kvalifikácie ME 2024 proti Fínsku.



prípravný zápas (Kutná Hora/ČR):

Česko - Slovensko 29:23 (16:11)

najviac gólov za ČR:
Hrstka 6/3, Harabiš 4/2 - zostava a góly SR: Žernovič 1, Konečný - Moravčík 1, Páleš, Mišových 3, Fenár 4/2, Péchy 1, J. Briatka 3, Prokop, T. Smetánka 3/1, J. Mikita, Potisk, Hlinka, Hajko 2, L. Urban 3, Ľ. Ďuriš 1, Sloboda, Korbel 1

7 m hody: 7/6 - 4/3, vylúčení: 4:4, rozhodovali: Friedel a Kučerka (obaja ČR), 450 divákov.




hlasy (slovakhandball.sk):

Fernando Gurich, tréner SR: "Dnes to bol iný zápas. V prvom polčase nám fungoval ofenzívny systém, dostávali sme sa do šancí, len sme ich nepremieňali. V úvode sme mali problémy v obrane. Na konci prvého polčasu a v druhom dejstve sme zlepšili defenzívu a dotiahli sa na tri góly. V útoku sme potom doplatili na horšiu disciplínu."

Marián Žernovič, brankár SR: "Veľká škoda zahodených vyložených šancí. Ukázali sme aj dobré fázy, ale stále máme na čom pracovať. Myslím si, že dnešný výkon je porovnateľný so sobotňajším, keď sa striedali lepšie fázy s horšími. Musíme ísť ďalej, zlepšovať sa a ukázať, že sme na dobrej ceste."

Lukáš Urban, spojka SR: "Myslím si, že sme odohrali celkom dobrý zápas. Opravili sme nejaké chyby zo soboty a aj keď sme prehrali o šesť gólov, tak to bolo o trochu lepšie a máme na čom stavať."