Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári prehrali v prípravnom zápase s Českom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slováci sa stretnú v tom istom dejisku s Českom aj v nedeľu o 15.30 h.

Kutná Hora 14. januára (TASR) - Slovenskí hádzanári podľahli v sobotňajšom prípravnom zápase hranom v českej Kutnej Hore domácemu výberu 27:33.

Slováci sa stretnú v tom istom dejisku s Českom aj v nedeľu o 15.30 h.

prípravný zápas (Kutná Hora/ČR):

Česko - Slovensko 33:27 (17:14)

Najviac gólov za ČR: Štěrba 5, Klíma 4, Hrstka 4/1, Harabiš 4/3

Zostava a góly SR: Žernovič, Konečný - Moravčík, Páleš 2, Mišových 8/1, Fenár 4/3, Péchy 3/1, J. Briatka 2/2, Prokop 1, T. Smetánka 2, J. Mikita 1, Potisk 1, Hlinka 2, Hajko, L. Urban 1, Ľ. Ďuriš 1, Sloboda, Korbel pok. hody: 6/4 - 8/7, vylúčení: 6 - 6, rozhodovali: Friedel a Kučerka (obaja ČR), 450 divákov


Hlasy aktérov (zdroj: slovakhandball.sk):

Tomáš Smetánka (spojka SR): "Myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas s veľmi dobrým súperom. Česi majú v mužstve aj bundesligových hráčov, či hráčov, ktorí hrávajú zápasy Ligy majstrov. Škoda prvej pätnásťminútovky v druhom polčase, keď sme pohoreli v útoku. Inkasovali sme rýchle góly a ušli nám. Potom sme už len držali ten rozdiel. Naši brankári nás podržali, ale nevedeli sme to využiť. V odvete musíme hrať lepšie druhú vlnu a potiahnuť aj rýchle protiútoky."

Dávid Mišových (najlepší strelec SR): "Rozhodujúca fáza nastala na začiatku druhého polčasu, keď nám Česi ušli o viac gólov. Myslím si, že v druhom polčase sme mohli podať bojovnejší výkon."