Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenskí paralympionici získali na ME v boccii dve strieborné medaily

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Semifinále mužskej kategórie BC2 postavilo proti sebe dvoch Slovákov – úspešnejší bol Rastislav Kurilák, ktorý zdolal Róberta Mezíka 3:1, ale vo finále podľahol Rusovi Dmitrijovi Kozminovi.

Sevilla 28. novembra (TASR) - Slovenskí paralympionici získali na ME v boccii v španielskej Seville dve strieborné medaily a dve štvrté miesta.

V súťaži žien BC4 vybojovala striebro Michaela Balcová, ktorá po semifinálovom triumfe nad portugalskou hráčkou Carlou Oliveirovou 3:2 prehrala vo finále s Maďarkou Alexandrou Szabóovou 4:6.

Semifinále mužskej kategórie BC2 postavilo proti sebe dvoch Slovákov – úspešnejší bol Rastislav Kurilák, ktorý zdolal Róberta Mezíka 3:1, ale vo finále podľahol Rusovi Dmitrijovi Kozminovi 3:4. Rovnakým výsledkom prehral aj Mezík v súboji o tretie miesto s Čechom Josefom Žabkom.

V ženskej súťaži rovnakej kategórie sa prebojovala do semifinále aj Kristína Kudláčová. Po vysokej prehre 0:10 s Portugalčankou Cristinou Goncalvesovou prehrala aj v „malom“ finále s 3:4 s Maďarkou Vivien Nagyovou.