Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí volejbalisti na treťom turnaji EL zdolali aj Dánsko 3:0

Slovenskí volejbalisti Foto: TASR/Milan Kapusta

Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho, ktorí v piatok zdolali Grékov 3:1, si v nedeľu zmerajú sily s domácim výberom Izraela.

Raanana 9. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili v sobotu aj v ich druhom súboji na treťom turnaji A-skupiny Európskej ligy v izraelskom meste Raanana, keď si poradili s Dánmi 3:0.

Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho, ktorí v piatok zdolali Grékov 3:1, si v nedeľu zmerajú sily s domácim výberom. Slováci majú na konte 15 bodov a sú na druhom mieste.

Slováci nastúpili s jednou zmenou oproti zápasu proti Grékom, na bloku nahradil Kašper Joščáka. Prvý brejk v zápase si vypracovali Dáni, ktorý po útoku Ditlevsena viedli 5:3. Na prvom technickom timeoute vyhrávali dánski volejbalisti 8:5. Slováci však po blokoch Kašpera a Zaťka znížili na 7:8. Slováci dotiahli náskok súpera, keď Chrtiansky vytĺkol dánske bloky a po Kašperom bloku už bolo 13:11 pre Slovensko.

Dáni ešte vyrovnali na 13:13, lenže potom prišiel na servis Bencz, zatlačil súpera a Kašper ďalším blokom získal pre náskok 16:13. Dáni v koncovke vyrovnali z 20:23 na 23:23, keď sa Slováci nevedeli presadiť v útoku, Chrtianskeho nahradil Ogurčák a Slováci nakoniec zásluhou Bencza využili druhý setbal a vyhrali prvý set 26:24.

V úvode druhého setu si Slováci vypracovali brejk po bloku Száraza - 3:1. Dáni potom otočili z 2:5 na 6:5 a tréner Slovákov si zobral time. Za stavu 15:14 pre Dánov prišiel na ihrisko Ogurčák a hneď sa blysol blokom. V koncovke sa slovenský tím po útoku Hriňáka dostali do vedenia 22:19 a druhý set ukončil útokom z kolíka Ogurčák - 25:21.

V treťom sete sa Dáni dostali do vedenia 5:1, Slováci robili chyby a na prvom technickom timeoute viedol ich súper už 8:3. Potom však zlepšili príjem a po Benczovom útoku a aute Pedersena znížili na 7:10. Dáni však získali ďalší brejk a postupne viedli 16:12. Slováci však nechceli stratiť set, zlepšili obranu, Bencz z kontry vyrovnal na 16:16, a keď sa v koncovke blokmi blysli Kašper a následne Chrtiansky, Slováci viedli 23:20. Napokon druhý mečbal využil nekompromisne Chrtiansky.

Európska liga, 3. turnaj:


Dánsko - Slovensko 0:3 (-24, -21, -22)
Zápas trval: 90 minút. Rozhodovali: Armeanu (Rum.), Salabashyan (Bul.) , 100 divákov.

Slovensko: Zaťko, Bencz, Száraz, Kašper, Chrtiansky ml., Hriňák, libero Kubš (Ogurčák, Skladaný). Tréner: Š. Chrtiansky.

Dánsko: Knudsen, Thomsen, Jacobsen, Ditlevsen, Christiansen, Olufsen, libero Scholer (Schultz, Pedersen). Tréner: F. Sturm.

Štefan Chrtiansky, tréner SR: "Výhra bez straty setu je dôležitá. Dáni boli húževnatí, ale to sme očakávali. Stále boli schopní dočahovať sa na nás. My sme boli ale pokojnejší v tých rozhodujúcich momentoch. Pomohli nám aj striedania, ktoré zmenili rytmus našej hry. A dobre sme zareagovali aj v treťom sete. Verím, že ich zdoláme aj v domácom zápase."

Branislav Skladaný, kapitán SR: "Robili sme nevynútené chyby, ale napokon sme sa dokázali zmoblizovať. Pomohli striedania. Aj keď sme v treťom sete prehrávali, veril som, že sme lepší, a že vyhráme."