Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Tréner slovenských hádzanárok: Proti Poľsku treba zabudnúť na únavu

Dušan Poloz, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šance Slovenska na postup na záverečný turnaj ME vo Švédsku sú už iba v teoretickej rovine. Proti štvrtému tímu uplynulých MS však hráčkam motivácia chýbať nebude.

Michalovce 3. júna (TASR) - Hádzanárky Slovenska nastúpia v sobotu o 20.00 h na posledný zápas v 5. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2016. Na palubovke favorizovaného Poľska musia bezpodmienečne zvíťaziť a zároveň dúfať v pomoc tímov v ostatných skupinách. Slovenky by v Plocku rady nadviazali na sympatický výkon z prvého polčasu stredajšieho zápasu s Maďarskom (23:32).

Slovenky v ňom síce prehrali o deväť gólov, ale najmä v prvom polčase predviedli sľubný výkon. To by rady zopakovali aj v Poľsku, ktoré je veľkým favoritom. "Motivácia nám chýbať nebude. Dovtedy si ešte určite pozrieme video zo zápasu s Maďarskom a pozrieme si, kde sme spravili chyby. Mali by sme predviesť podobný prvý polčas ako proti Maďarkám. Ak sa tak stane, mohlo by nám to v Poľsku vyjsť," uviedla pre TASR Martina Školková. Už dvojnásobná najlepšia hádzanárka Slovenska patrila v zápase s Maďarskom k hráčkam, ktoré výkonnostne ťahali slovenský tím.

Zverenky Dušana Poloza však stroskotávali na slabšej efektivite v ofenzíve. "Jednoznačne sa musíme zlepšiť v krízových situáciách ako sú presilovky a sedmičky. Pokiaľ podáme podobný výkon pri hre šesť na šesť ako proti Maďarsku, tak to môže byť dobré. Kľúčom bude premeniť svoje šance, ale zároveň aj vydržať so súperom po fyzickej stránke. To nám v druhej polovici zápasu s Maďarskom robilo problémy. Bude to aj o kondícii. Tú však už v reprezentácii veľmi nezlepšíme, doladiť môžeme už iba formu. Ak hráčky zabudnú na únavu, tak to môže byť zaujímavých šesťdesiat minút," povedal tréner slovenského družstva Dušan Poloz.

Šance Slovenska na postup na záverečný turnaj ME vo Švédsku sú už iba v teoretickej rovine. Proti štvrtému tímu uplynulých MS však hráčkam motivácia chýbať nebude. "V Poľsku to bude určite ťažšie, než dnes doma proti Maďarsku. Predsa len sme v Michalovciach mali na svojej strane aj domáce prostredie. Ak však spravíme menej technických chýb a premeníme sedmičky, budeme mať veľkú šancu na víťazstvo," poznamenala spojka michalovskej Iuventy Veronika Habánková.

Priebežná tabuľka 5. kvalifikačnej skupiny:

1. Poľsko 5 4 0 1 135:96 8

2. Maďarsko 5 4 0 1 154:117 8

3. SLOVENSKO 5 2 0 3 117:110 4

4. Fínsko 5 0 0 5 71:154 0

zostávajúci program 5. skupiny:

sobota, 4. júna: 20.00 Poľsko - SLOVENSKO (Plock)

nedeľa, 5. júna: 18.00 Maďarsko - Fínsko (Érd)