Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovensko v kvalifikácii na ZOH do Pekingu bez hráčov z NHL

Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu Petra Cehlárika (druhý vpravo) vo štvrťfinálovom zápase USA - Slovensko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige vo štvrtok 3. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prvá časť tréningového kempu sa začne v pondelok vo Zvolene, oficiálny zraz pred bratislavskou olympijskou kvalifikáciou o Peking 2022 bude v nedeľu 22. augusta v Bratislave.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu na kvalifikačnom turnaji o ZOH neposilnia brankár Jaroslav Halák, obrancovia Erik Černák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, ani útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik. Prvá časť tréningového kempu sa začne v pondelok vo Zvolene s ôsmimi hráčmi, oficiálny zraz pred bratislavskou olympijskou kvalifikáciou o Peking 2022 bude v nedeľu 22. augusta v Bratislave.

Slovensko bude bojovať o olympijskú miestenku na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Bielorusku, Rakúsku a Poľsku. Do Číny pôjde len víťaz skupiny. "Nomináciu na kvalifikáciu budeme zverejňovať pravdepodobne v utorok. Od najbližšieho pondelka pripravujeme menší kemp pre hráčov, ktorí sú na hrane AHL a NHL. Žiaľ, vlastne všetci hráči s pevným miestom v NHL sa z rôznych dôvodov ospravedlnili. Na kempe vo Zvolene, v areáli hotela Tenis v Ice aréne, bude zhruba desať hráčov. Je to kemp, ktorý sa začne v pondelok 16. augusta a končí sa doobeda vo štvrtok 19. augusta. Potom je naplánovaný prvý oficiálny zraz na nedeľu 22. augusta už v Bratislave a začne sa príprava na kvalifikáciu. Zvolenský minikemp sa týka napríklad Martina Feherváryho, Christiána Jaroša, Mariána Studeniča, Marka Daňa, čakáme tam aj Tomáša Jurča a niektorých ďalších. Dôvody ospravedlnených hráčov sú rôzne, tie nechcem ja špecifikovať. Ale v bratislavskej kvalifikácii určite nemôžeme počítať s Jarom Halákom, Zdenom Chárom, Andrejom Sekerom, Tomášom Tatarom, Erikom Černákom a Richardom Pánikom," uviedol manažér A-tímu Oto Haščák pre hokejportal.net.

Na pondelňajší zraz prídu aj Adam Ružička, Adam Húska či Roman Durný. "Rozhodli sme sa zorganizovať tento neoficiálny kemp pre hráčov, ktorým sa zatiaľ nerozbehla príprava v ich klube. Potrebujeme, aby boli v kontakte s ľadom, v tréningovom nasadení a čo najlepšie pripravení," vysvetlil generálny manažér reprezentácie a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan na webe hockeyslovakia.sk.

Podľa Šatana sa na zápasy kvalifikačného turnaja (26. až 29. augusta) dostanú aj diváci: "Určite rátame aj s fanúšikmi na tribúnach. Momentálne rokujeme o technických detailoch. V úvode budúceho týždňa by sme mohli vedieť v tomto smere viac a prípadne aj spustiť predaj lístkov."

Nominácia hráčov na neoficiálny reprezentačný kemp:



Adam Ružička (Calgary Flames), Christian Jaroš, Marián Studenič (obaja New Jersey Devils), Adam Húska (New York Rangers/Hartford Wolf Pack), Roman Durný (San Diego Gulls), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Marko Daňo (voľný hráč), Tomáš Jurčo (voľný hráč)

Program D-skupiny olympijskej kvalifikácie:



26. augusta

16.15 Bielorusko - Poľsko
20.15 Rakúsko - SLOVENSKO

27. augusta

16.15 Bielorusko - Rakúsko
20.15 SLOVENSKO - Poľsko

28. augusta

16.15 Poľsko - Rakúsko

29. augusta

20.15 SLOVENSKO - Bielorusko