Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slovenský obranca Radivojevič sa dostal do All Star tímu MS

Slovenský hokejista Andrej Fabuš (vpravo), hráč Švédska Linus Eriksson (druhý sprava), brankár Slovenska Alan Lenďák (uprostred) a jeho spoluhráč Luka Radivojevič počas zápasu o 3. miesto Švédsko - Slovensko na MS hráčov do 18 rokov vo fínskom meste Espoo v nedeľu 5. mája 2024. Slovensko prehralo 0:4 a obsadilo na šampionáte opäť po roku 4. miesto. Foto: TASR/AP

Radivojevič bol so šiestimi bodmi (0+6) v najproduktívnejší hráč slovenského tímu, ktorý obsadil konečnú štvrtú priečku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Espoo 5. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Luka Radivojevič sa dostal do All Star tímu na MS hráčov do 18 rokov vo Fínsku. Po nedeľnom finálovom stretnutí o tom informovali organizátori šampionátu. Radivojevič bol so šiestimi bodmi (0+6) najproduktívnejší hráč slovenského tímu, ktorý obsadil konečnú štvrtú priečku.

Radivojevič skončil v produktivite MS medzi obrancami celkovo na piatej pozícii. Spolu s ním sú v All Star tíme podľa hlasovania médií už iba zámorskí hráči - brankár Carter George (Kanada), obranca Cole Hutson (USA) a útočníci James Hagens (USA), Gavin McKenna a Porter Martone (obaja Kanada). Hagensa vyhlásili aj za najužitočnejšieho hráča (MVP), keď so ziskom 22 bodov (9+13) prekonal rekord šampionátov tejto vekovej kategórie. Ten doteraz držal Rus Nikita Kučerov z roku 2011 (21 bodov - 11+10).

Hagensa vyhlásili aj za najlepšieho útočníka MS podľa direktoriátu turnaja, najlepší brankár je Kanaďan Carter George a za najlepšieho obrancu vyhlásili Colea Hutsona z USA.