Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský obranca Tomič je blízko k prestupu do Slavie Praha

Na snímke uprostred Michal Tomič (Žilina) a Vasil Božikov (ŠK Slovan Bratislava) počas 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy o titul medzi MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava v Žiline 14. apríla 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Tomič do Slovácka prišiel v roku 2020 zo Žiliny, predtým pôsobil v mládežníckych kategóriách aj v Sampdorii Janov.

Praha 3. februára (TASR) - Slovenský futbalista Michal Tomič prestúpil zo Slovácka do Slavie Praha. V piatok absolvoval 23-ročný obranca v novom klube zdravotnú prehliadku a vzápätí podpísal zmluvu do leta 2026. "Zošívaní" ho následne poslali na polročné hosťovanie do Mladej Boleslavi, informoval portál iDnes.cz.

Členovi širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa v klube z Uherského Hradišťa končila v lete zmluva. Slavia mala podľa českých médií zaplatiť za jeho prestup približne 200.000 eur. V pražskom klube momentálne pôsobia aj jeho krajania Jakub Hromada a Ivan Schranz. "Naskytla sa príležitosť získať zaujímavého perspektívneho hráča pred koncom zmluvy. Dúfame, že nadviaže na vydarenú jeseň v Slovácku, kde podával výborné výkony na domácej scéne i v Európskej konferenčnej lige. A od leta si vybojuje miesto v kádri Slavie," uviedol pre iDnes.cz na adresu Tomiča športový riaditeľ vršovického klubu Jiří Bílek.

Tomič prišiel do Slovácka v roku 2020 zo Žiliny, predtým pôsobil v mládežníckych kategóriách aj v Sampdorii Janov. Vlani sa objavil v nominácii slovenskej reprezentácie na prípravné zápasy v Čiernej Hore a proti Čile, no Slovácko ho na stretnutia neuvoľnilo.