Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenský šampionát v krose presunuli z Dubnice do Čunova

Trojica slovenských reprezentantov zľava Richard Varga, Tibor Sahajda a Jozef Urban pózuje po dobehnutí do cieľa v hlavnej kategórii mužov na 24. majstrovstvách Európy v krose v Šamoríne. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Organizátori šampionátu zo Slávie STU Bratislava rozdajú v individuálnych súťažiach dovedna 12 medailových kompletov.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Sobotné majstrovstvá Slovenska v krose presunuli z Dubnice nad Váhom do areálu Divoká voda v bratislavskej mestskej časti Čunovo. Dôvodom zmeny dejiska je zhoršenie epidemiologickej situácie v okrese Ilava, informoval oficiálny portál Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Organizátori šampionátu zo Slávie STU Bratislava rozdajú v individuálnych súťažiach dovedna 12 medailových kompletov. Na štart sa však nepostaví v súčasnosti najlepší slovenský vytrvalec Tibor Sahajda. "Pôvodne bol prihlásený, ale pre zdravotné problémy bude, žiaľ, napokon chýbať,“ vysvetlil šéftréner SAZ pre behy mimo oválu Pavel Kováč pre web atletika.sk.

Pri Sahajdovej neúčasti bude hlavný adept na prvenstvo obhajca titulu Marek Hladík, ktorý vo všetkých troch jesenných šampionátoch (10 km, polmaratón, maratón) finišoval hneď za svojím klubovým kolegom z BMSC Bratislava. Okrem toho si v tomto roku vybojoval zlato na slovenskom šampionáte v behu do vrchu. Slávnostné otvorenie MSR v krose je naplánované na 11.00 h, prvé súťaže sa začnú o 11.20 h a šampionát vyvrcholí o 14.40 h súťažou mužov – vytrvalcov na 10 km.