Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský štvorkajak postúpil na MS do A-finále K4 na 500 m

Na snímke v popredí slovenskí kanoisti v zložení zľava Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek súťažia v rozjazde K4 mužov na 500 m trati na MS v rýchlostnej kanoistike v kanadskom Dartmouthe 3. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Slovenská káštvorka na olympijskej päťstovke obhajuje striebro z vlaňajšieho svetového šampionátu v Kodani.

Dartmouth 5. augusta (TASR) - Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek sa na MS v kanadskom Dartmouthe prebojoval do sobotňajšieho A-finále na 500 m. V druhom semifinále skončil druhý o 0,64 s za ukrajinským kvartetom Oleg Kucharyk, Dmitrij Danilenko, Igor Trunov, Ivan Senykin. Slovenská káštvorka na olympijskej päťstovke obhajuje striebro z vlaňajšieho svetového šampionátu v Kodani.

Milan Dörner finišoval v druhom semifinále K1 na 500 m piaty a predstaví sa v B-finále.

Dvojkajak Vlček, Botek postúpil do A-finále na 500 m


Slovenský dvojkajak v zložení Erik Vlček, Adam Botek sa na MS v kanadskom Dartmouthe prebojoval do nedeľňajšieho A-finále na 500 m. V druhom semifinále obsadil tretie miesto so stratou 0,74 na portugalský tandem Joao Ribeiro, Messias Baptista. Po úvodnej 250-ke figurovali Slováci na piatej priečke, vďaka výbornému finišu sa však prepracovali na tretiu pozíciu, keď predstihli lode Poľska a Kanady.

Dvojkajak Baláž, Myšák postúpil do finále K2 na 1000 m


Slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák sa na MS v kanadskom Dartmouthe prebojoval do nedeľňajšieho finále na 1000 m. V semifinále obsadil druhé miesto s vyše trojsekundovou stratou na španielsky tandem Aitor Gorrotxategi - Pedro Vazquez. Ešte 250 m pred cieľom Slováci viedli, v závere však zvoľnili. Matej Rusnák dopádloval v C1 na 1000 m piaty a rovnako ako na päťstovke sa predstaví v B-finále.