Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský talent Maxim Repák zvíťazil na pretekoch Yamaha R3 bLU cRU

Štrnásťročný slovenský motocyklový pretekár Maxim Repák sa cez víkend predstavil na pretekoch Yamaha R3 bLU cRU European Cup, ktoré boli súčasťou podujatia majstrovstiev sveta Superbike. Foto: Foto: Yamaha Racing

Štrnásťročný jazdec dosiahol pre Slovensko vôbec prvý triumf v tomto seriáli.

Misano 15. júna (TASR) - Mladý slovenský motocyklový pretekár Maxim Repák zvíťazil vo víkendových pretekoch Yamaha R3 bLU cRU European Cup v talianskom Misane, ktoré sú súčasťou série majstrovstiev sveta Superbike. Štrnásťročný jazdec dosiahol pre Slovensko vôbec prvý triumf v tomto seriáli.

"Po odštartovaní prvých pretekov som pochopil, aké je náročné bojovať v tzv. stockovej triede. Bolo pre mňa novinkou, že zrazu približne pätnásť jazdcov bojuje v jednej skupinke o víťazstvo. Toľko fyzických kontaktov a zmien pozícií som ešte na žiadnych pretekoch nezažil. V poslednom kole sme sa šiesti chceli zmestiť do jednej zákruty – samozrejme, došlo k ťukancom. Preteky boli také vyrovnané, že do poslednej zákruty som nevedel, či budem prvý alebo desiaty. Nakoniec z toho bolo druhé miesto, s čím som bol veľmi spokojný."

Do druhých pretekov sme vylepšili so šéfom tímu Honzom Halbichom nastavenie tlmičov a venovali sme sa teórii možností zrýchlenia v jednotlivých úsekoch. Preteky som odštartoval z tretej pozície a stále som bojoval na čele. Veľmi dobrý domáci jazdec Matteo Vanucci si vybudoval náskok, ale snažil som sa ho dobehnúť. Neustále som však bojoval s ďalšími jazdcami, čo ma spomaľovalo. V predposlednom kole som sa odtrhol od skupinky asi desiatich jazdcov a vydal som sa na stíhaciu jazdu za Talianom. V poslednom kole a poslednom sektore sme doslova bojovali o výhru a nakoniec som prešiel cez cieľovú čiaru ako prvý. Teším sa z úspešného víkendu a začínam intenzívnu prípravu na ďalšie preteky World Superbike v anglickom Donington Parku," uviedol Repák.