Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovinský rozhodca Skomina ukončil kariéru

Na snímke uprostred slovinský rozhodca Damir Skomina udeľuje prvú červenú kartu na šampionáte, dole sediaci potrestaný kolumbijský hráč Carlos Sanchez v zápase H-skupiny MS vo futbale Kolumbia - Japonsko (1:2) v ruskom Saransku v utorok 19. júna 2018. Foto: TASR/AP

Skomina v októbri 2008 rozhodoval po prvý raz zápas Ligy majstrov, v tom istom roku sa stal aj prvým slovinským rozhodcom na olympijských hrách.

Ľubľana 31. augusta (TASR) - Slovinský futbalový rozhodca Damir Skomina oznámil koniec kariéry. Na tlačovej konferencii v Brde pri Kranji uviedol, že dôvodom je zranenie. Podľa jeho slov chce však pri futbale zostať, bude kandidovať na funkciu prezidenta treťoligového klubu NK Izola.

Skomina v októbri 2008 rozhodoval po prvý raz zápas Ligy majstrov, v tom istom roku sa stal aj prvým slovinským rozhodcom na olympijských hrách. O štyri roky neskôr rozhodoval súboje na ME, ako i zápas o Superpohár. V roku 2017 viedol finále Európskej ligy medzi Manchestrom United a Ajaxom Amsterdam a o rok neskôr debutoval na MS. Vrcholom jeho kariéry však bol finálový zápas Ligy majstrov v roku 2019 medzi Liverpoolom a Tottenhamom Hotspur. "Úspech Damira Skominu by mal byť výzvou pre mnohých mladých arbitrov, ktorí idú v jeho stopách," napísal Slovinský futbalový zväz na svojom webe.