Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Šport

Sluka sa dohodol na ročnej zmluve s ViOnom Zlaté Moravce

Na snímke vľavo Ioannais Niarchos, Karol Mondek (Zlaté Moravce) a Branislav Sluka (Žilina) počas zápasu 5. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - FC Vion Zlaté Moravce na štadióne v Žiline dňa 13. augusta 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Sluka má okrem slovenskej najvyššej súťaže skúsenosti aj s českou aj maďarskou ligou.

Futbal 21. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Branislav Sluka posilnil FC ViOn Zlaté Moravce. Dvadsaťštyriročný obranca sa s účastníkom Niké ligy dohodol na ročnej zmluve.

Sluka má okrem slovenskej najvyššej súťaže skúsenosti aj s českou aj maďarskou ligou. V uplynulom ročníku obliekal dres Českých Budějovíc, za ktoré odohral 15 duelov. Na Slovensku pôsobil v MŠK Žilina, spolu má za "šošonov" na konte 90 ligových štartov. V júni 2023 sa zúčastnil tréningového kempu slovenskej reprezentácie, predtým bol členom širšieho kádra národného tímu.

Letnú prípravu začal so Žilinou, no do súťažného zápasu nenastúpil. "Už mesiac som neodohral súťažný zápas, takže mi možno chýba herná prax, ale na to sa nemôžem vyhovárať. Trénoval som poctivo, takže verím, že to čoskoro ukážem aj na ihrisku. ViOn mám nasledovaný, celý tím pod Cifraničom herne rastie, no chýbajú k tomu len víťazstvá," uviedol Sluka pre oficiálny klubový web.