Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Smoliarsky večer Mbappeho, zranil sa aj Ramos, Galtier: Nič vážne

Na snímke zranený útočník PSG Kylian Mbappe leží na ihrisku v zápase 21. kola najvyššej francúzskej Ligue 1 vo futbale Montpellier HSC - Paríž Saint-Germain (1:3) v Montpellieri v stredu 1. februára 2023. Foto: TASR - AP

Mbappe v úvode nepremenil v jednej akcii tri obrovské šance - penaltu, opakovanú penaltu a ani dorážku do prázdnej brány.

Paríž 2. februára (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germain uspeli v stredajšom dueli 21. kola Ligue 1 na ihrisku Montpellieru a po víťazstve 3:1 majú na čele tabuľky už päťbodový náskok pred druhým Marseille. V centre pozornosti bol útočník hostí Kylian Mbappe, ktorý zažil smoliarsky večer. V úvode nepremenil v jednej akcii tri obrovské šance - penaltu, opakovanú penaltu a ani dorážku do prázdnej brány. Francúzsky reprezentant napokon zápas nedohral pre zranenie, tréner Christophe Galtier ho vystriedal už v 21. minúte. Po polhodine odstúpil z hry aj stopér PSG Sergio Ramos, v oboch prípadoch by nemali byť zranenia vážne.

Parížania mali v 10. minúte možnosť zahrávať pokutový kop po faule na Ramosa v šestnástke domácich. Strelu Mbappeho z bieleho bodu však chytil brankár Benjamin Lecomte. Rozhodca následne nariadil jedenástku opakovať pre skoré vybehnutie Lecomtea z bránkovej čiary. Mbappe neuspel ani druhýkrát, tentoraz namieril na pravú stranu, no brankár HSC mu pokus vyrazil na žrď. Najlepší strelec MS 2022 zlyhal aj v dorážke, keď prekopol prázdnu bránu. Mbappeho smolu podčiarklo zranenie, pre ktoré musel už po 20 minútach opustiť ihrisko. "Počas driblingu inkasoval úder do zadnej časti kolena alebo zadného stehenného svalu. Nemusíme mať veľké obavy, je to skôr narazené než natiahnuté, má tam podliatinu. Viac budeme vedieť po vyšetreniach," povedal podľa agentúry AFP Galtier, ktorý vystriedal 24-ročného útočníka aj z preventívnych dôvodov pre nabitý program: "Čaká nás séria dôležitých zápasov, nechceme pred ňou zbytočne riskovať. Nevyzerá to byť však nič vážne."

Po polhodine hry odkrivkala z ihriska aj ďalšia opora hostí, zranil sa i Ramos. "Sergio preferoval striedanie. Nechcel riskovať, lebo cítil diskomfort v priťahovači. Nevyzerá to veľmi vážne, ani u jedného z nich. Uvidíme, samozrejme, sú to pre nás dôležití hráči. Ale podľa toho, čo sme videli a povedali si v polčasovej prestávke, si nemusíme robiť veľké starosti," vyjadril sa Galtier, ktorý sa musel v zápase zaobísť bez Neymara. Brazílčan nehral pre únavu svalu.

PSG dlho nevedel zlomiť bezgólový stav. V prvom polčase neplatil gól Lionela Messiho pre ofsajd a rovnako dopadol aj zásah Achrafa Hakimiho z 53. minúty. O dve neskôr však už otvoril skóre Fabian Ruiz a v 72. minúte poistil vedenie hostí Messi. V závere síce dokázal znížiť domáci Arnaud Nordin, no favorit si už nenechal víťazstvo vziať, na 3:1 upravil v druhej minúte nadstaveného času 16-ročný Warren Zare-Emery. PSG aj vďaka prehre Lens s Nice (0:1) zvýšil náskok na čele tabuľky už na päť bodov. "Prvý polčas mal neuveriteľný scenár s opakovanou penaltou, pri ktorej sme trafili žrď. Neuznali nám góly a zranili sa nám dvaja hráči. Vo všeobecnosti to však bol z našej strany dobrý výkon," hodnotil zápas Galtier. Jeho tím čaká od 4. do 19. februára päť duelov. Najdôležitejší 14. februára, keď PSG privíta doma v prvom súboji osemfinále Ligy majstrov mníchovský Bayern. Odveta na pôde súpera je na programe 8. marca.

Montpellier utrpel štvrtú prehru za uplynulých päť stretnutí a v tabuľke mu patrí 14. priečka. "Robili sme, čo sme mohli. Musíme si zobrať z tohto zápasu to pozitívne, sme v procese budovania niečoho zaujímavého pre zvyšok sezóny," vyslovil sa tréner HSC Romain Pitau, ktorý osobitne vyzdvihol výkon brankára Lecomtea: "Chytal výborne, bol veľmi efektívny. Škoda, že sme viac nepodržali loptu, po jej získaní sme ju väčšinou hneď stratili. Stále sme sa bránili, nemali sme tak možnosť nabrať viac kyslíka a dostať Paríž do ťažkostí. Ale určite máme po tomto zápase dobrú náladu, páčil sa mi výkon hráčov."