Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hamilton pre obavy z koronavírusu odstúpil z MS v snookeri

Anthony Hamilton, snooker. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný Hamilton sa do hlavnej súťaže prebojoval cez kvalifikáciu, ktorá sa konala za zatvorenými dverami.

Sheffield 30. júla (TASR) - Angličan Anthony Hamilton odstúpil z majstrovstiev sveta v snookeri (31. júla až 16. augusta) pred prvým kolom. Trpí astmou a účasti sa vzdal pre obavy z nového koronavírusu, keďže na šampionát v sheffieldskom divadle Crucible budú mať v obmedzenom počte prístup aj diváci.

Štyridsaťdeväťročný Hamilton sa do hlavnej súťaže prebojoval cez kvalifikáciu, ktorá sa konala za zatvorenými dverami. Odstúpenie z turnaja zvažoval už pred ňou. V piatok mal v prvom kole nastúpiť proti krajanovi Kyrenovi Wilsonovi, ale podľa vlastných slov patrí do vysoko rizikovej skupiny: "Povedzme, že jeden človek ochorie v Crucible a zomrie. Bude to jeden človek, ktorý zomrel bezdôvodne, len v mene zábavy."

Rozhodnutie štvornásobného štvrťfinalistu MS rozhnevalo šéfa World Snooker Tour (WST) Barryho Hearna. "Obáva sa o svoje zdravie. Otázka však znie, prečo neodstúpil už pred kvalifikáciou, takto vzal niekomu inému možnosť zarobiť si. Vedel o tom, že tam budú diváci, poznal situáciu, astmu nedostal včera. Zdravotné problémy má už nejaký čas," povedal Hearn pre Talksport.

Šampionát vybrala britská vláda medzi tri testovacie podujatia v interiéri, na ktorých sa po pandémii koronavírusu môže zúčastniť obmedzený počet divákov. Fanúšikovia musia mať pri príchode do arény ochranné masky, no v hľadisku si ich môžu sňať. Tento krok sa nepáči viacerým hráčom vrátane päťnásobného majstra sveta Ronnieho O'Sullivana: "Štyri mesiace sme dodržiavali sociálny dištanc a teraz nás zavrú do miestnosti plnej ľudí. Niekto prišiel s nápadom, že začne púšťať divákov na športové akcie, tak prečo by snooker nemohol byť úplne prvý? Sme ako pokusné myši v laboratóriu. Úplne sa dokážem vcítiť do kože môjho kolegu Anthonyho Hamiltona, ktorý sa obáva o svoje zdravie. Má astmu a je náchylnejší na respiračné ochorenia. Nikoho to však nezaujíma, veď poistka Anthonyho Hamiltona nie je predsa poistka Lewisa Hamiltona."