Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zlato v snoubordkrose vybojovali Eguibar a Bankesová

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obaja získali premiérové zlato v kariére na MS, keď obaja už mali v zbierke jednu striebornú medailu.

Idre Fjäll 11. februára (TASR) - Španiel Lucas Eguibar a Britka Charlotte Bankesová sa stali vo štvrtok majstrami sveta v snoubordkrose na šampionáte snoubordistov vo švédskom stredisku Idre Fjäll. Obaja získali premiérové zlato v kariére na MS, keď obaja už mali v zbierke jednu striebornú medailu.

Španiela na pódiu doplnili druhý Alessandro Hämmerle z Rakúska a tretí Kanaďan Eliot Grondin. Striebro v ženskej kategórii získala Michela Moioliová z Talianska pred bronzovou Češkou Evou Samkovou. Slovensko v snoubordkrose nemalo zastúpenie. Klaudia Medlová a Samuel Jaroš by mali štartovať až v marci na šampionáte v coloradskom Aspene v disciplínach Big Air a slopestyle.



Majstrovstvá sveta v snoubordingu vo švédskom stredisku Idre Fjäll - snoubordkros, finále:

muži: 1. Lucas Eguibar (Šp.), 2. Alessandro Hämmerle (Rak.), 3. Eliot Grondin (Kan.), 4. Jakob Dusek (Rak.), B-finále: 5. Martin Nörl, 6. Paul Berg (obaja Nem.), 7. Merlin Surget (Fr.), 8. Liam Moffatt (Kan.)

ženy: 1. Charlotte Bankesová (V. Brit.), 2. Michela Moioliová (Tal.), 3. Eva Samková (ČR), 4. Belle Brockhoffová (Austr.), B-finále: 5. Lara Casanovová (Švajč.), 6. Stacy Gaskillová (USA), 7. Chloe Trespeuchová (Fr.), 8. Kristina Paulová (Rus.)