Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Ledecká triumfovala v paralelnom obrovskom slalome v Cortine

Na archívnej snímke česká snoubordistka Ester Ledecká 24. februára 2018. Foto: TASR/AP

Ledeckej sa podarilo triumfovať vo svojich prvých snoubordových pretekoch po takmer jedenástich mesiacoch.

Cortina d'Ampezzo 12. decembra (TASR) - Taliansky snoubordista Roland Fischnaller a Češka Ester Ledecká sa stali víťazmi sobotňajších pretekov v paralelnom obrovskom slalome v Cortine d'Ampezzo, ktorými odštartoval nový ročník Svetového pohára.

Ledeckej sa podarilo triumfovať vo svojich prvých snoubordových pretekoch po takmer jedenástich mesiacoch. Dosiahla celkovo 19. triumf v hodnotení snoubordového SP, sedemnásty v obľúbenej disciplíne. Vo veľkom finále uspela proti Nemke Seline Jörgovej.

V rámci Svetového pohára má 25-ročná "zimná obojživelníčka" na konte aj jedno prvenstvo v alpskom lyžovaní, vlani vyhrala zjazd v kanadskom Lake Louise. Dvojnásobná olympijská šampiónka zvíťazila v Cortine štvrtýkrát v kariére, trikrát sa radovala v paralelnom obrovskom slalome a raz triumfovala v paralelnom slalome.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP

"Skvelé preteky. Chcem sa poďakovať organizátorom, ktorí odviedli úžasnú prácu. Obe trate boli veľmi podobné a navyše výborne pripravené. Bola zábava tu jazdiť. Z víťazstva mám obrovskú radosť," citoval Ledeckú oficiálny web Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Už 40-ročný "matuzalem" snoubordových svahov Fischnaller vykročil za obhajobou malého glóbusu v paralelnom obrovskom slalome tým najlepším možným spôsobom. "Jazdiť v Cortine je pre mňa zakaždým niečo špeciálne. Bol som tu siedmykrát, štyrikrát som vyhral a trikrát skončil druhý. Ak by som dnes dopadol horšie, bral by som to ako prehru. Ale to sa nestalo a preto môžem byť superšťastný. Tento pocit môžeme mať všetci v našom tíme, keďže sme mali v najlepšej osmičke až piatich zástupcov," pochvaľoval si Fischnaller.

V talianskom stredisku mal svoje zastúpenie aj slovenský snoubording. Matej Bačo nepostúpil z 1. kola kvalifikácie, keď so stratou 4,31 sekundy na najrýchlejšieho muža eliminačných bojov a neskoršieho víťaza Fischnallera stratil 4,31 sekundy. Klasifikovali ho na 49. mieste z celkového počtu 65 štartujúcich.

Seriál pokračuje vo štvrtok 17. decembra v inom talianskom stredisku Carezze pretekmi v rovnakej disciplíne.

výsledky SP v snoubordingu - paralelný obrovský slalom:


muži: 1. Roland Fischnaller, 2. Aaron March (obaja Tal.), 3. Benjamin Karl (Rak.), 4. Mirko Felicetti, 5. Edwin Coratti, 6. Daniele Bagozza (všetci Tal.), ..., 49. Matej BAČO (SR) - nepostúpil z 1. kola kvalifikácie

poradie v SP: 1. Fischnaller 1000 b., 2. March 800, 3. Karl 600, ..., 49. BAČO 15,80

ženy: 1. Ester Ledecká (ČR), 2. Selina Jörgová, 3. Ramona Theresia Hofmeisterová, 4. Cheyenne Lochová (všetky Nem.), 5. Ladina Jennyová (Švajč.), 6. Carolin Langenhorstová (Nem.)
poradie v SP: 1. Ledecká 1000 b., 2. Jörgová 800, 3. Hofmeisterová 600