Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sobolenková a Linetteová nastúpia v druhom semifinále dvojhry

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa teší po víťazstve nad Chorvátkou Donnou Vekičovou 25. januára 2023. Foto: TASR/AP

Sobolenková v tomto roku ešte nenašla premožiteľku a ťahá osemzápasovú víťaznú sériu. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

Melbourne 25. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková a Poľka Magda Linetteová sa stretnú v druhom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Sobolenková v stredajšom štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú hladko 6:3, 6:2. Linetteová vyradila bývalú svetovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú 6:3, 7:5 a dosiahla životný úspech.

Sobolenková v tomto roku ešte nenašla premožiteľku a ťahá osemzápasovú víťaznú sériu. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide. "Byť v semifinále Australian Open je niečo špeciálne. Zápas nebol až taký jednoznačný ako ukazuje konečný výsledok. Teší ma, že som ho zvládla v dvoch setoch za necelú hodinu. Diváci v aréne Roda Lavera vytvorili fantastickú atmosféru," pochvaľovala si Bieloruska,

Linetteová postúpila do svojho prvého grandslamového semifinále v kariére. "Splnil sa mi sen, lomcujú so mňou emócie. Nemôžem uveriť tomu, že som medzi elitným kvartetom na Australian Open. Som veľmi šťastná, ďakujem všetkým fanúšikom za podporu. Nemôžem sa nechať príliš uniesť, lebo ešte stále som súčasťou turnaja," uviedla 45. hráčka svetového rebríčka WTA, ktorá bude po úvodnom podujatí veľkej štvorky prvýkrát v elitnej tridsiatke.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Arina Sobolenková (Biel.-5) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 6:2,
Magda Linetteová (Poľ.) - Karolína Plíšková (ČR-30) 6:3, 7:5.