Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Sobolenková postúpila do 3. kola v Miami

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková. Foto: TASR/AP

Pre Sobolenkovú to bol náročný duel, v pondelok totiž tragicky zomrel jej bývalý partner Konstantin Koľcov.

Miami 23. marca (TASR) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková postúpila do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v Miami. V 2. kole v pozícii nasadenej dvojky zdolala Španielku Paulu Badosovú 6:4, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Ukrajinka Anhelina Kalininová.

Pre Sobolenkovú to bol náročný duel, v pondelok totiž tragicky zomrel jej bývalý partner Konstantin Koľcov. Bieloruský hokejista podľa polície spáchal samovraždu skokom z balkóna v rezorte v Miami. Koľcov bol na Floride spoločne so Sobolenkovou, ktorá sa pripravovala na prebiehajúci turnaj. Svetová dvojka vo vyhlásení na sociálnej sieti uviedla, že s bývalým hokejistom už netvorili pár. Napriek tragédii sa rozhodla na podujatí štartovať, organizátorov však požiadala, aby ju ospravedlnili z mediálnych povinností.

"Arina je mentálne veľmi silná žena, je to vidno na kurte. Poznám ju veľmi dobre aj mimo kurtu, neprekvapuje ma to. Vedela som, že k tomu pristúpi ako k normálnemu zápasu. Želám jej to najlepšie, uvidíme, ako ďaleko sa dostane," povedala podľa AP Badosová, Sobolenkovej dobrá kamarátka. Viacero stretnutí 2. kola dvojhry sa nedohralo v piatok pre dážď.



dvojhra - 2. kolo:

Arina Sobolenková (Biel.-2) - Paula Badosová (Šp.) 6:4, 6:3,
Coco Gauffová (USA-3) - Nadia Podoroská (Arg.) 6:1, 6:2,
Jekaterina Alexandrovová (Rus.-14) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 6:4,
Emma Navarrová (USA-20) - Storm Hunterová (Austr.) 6:4, 6:3,
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-21) - Shelby Rogersová (USA) 6:2, 6:1,
Oceane Dodinová (Fr.-29) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:4, 3:6, 6:3