Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Šéf organizačnej komisie MS 2018 Sorokin sa zastal Blattera

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter, archívne foto Foto: TASR/AP

Blatter je v súčasnosti v Petrohrade, kde v sobotu prebehne žreb kvalifikácie tohto svetového šampionátu.

Petrohrad 25. júla (TASR) - Dosluhujúci prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter je "obeť" a "veľmi statočný človek". Podľa agentúry Reuters to v piatok vyhlásil výkonný šéf organizačnej komisie MS 2018 v Rusku Alexej Sorokin.

Blatter je v súčasnosti v Petrohrade, kde v sobotu prebehne žreb kvalifikácie tohto svetového šampionátu. Zároveň je to jeho prvá zahraničná cesta od doby, keď sa spustilo vyšetrovanie rozsiahlej korupčnej kauzy. Tá spôsobila, že 79-ročný funkcionár sa rozhodol vzdať postu šéfa svetového futbalu a vo februári prebehnú nové prezidentské voľby. "Vždy bol priateľom našej krajiny. Sme si istí, že všetko čo robí, tak robí pre dobro FIFA, ktorej zasvätil svoj život," uviedol Sorokin pre BBC.

Vo víre vyšetrovania v USA a vo Švajčiarsku sa ocitli aj kandidačné procesy na MS 2018 a 2022 a podľa špekulácii niektorých médií by Rusko a Katar mohli prísť o právo hostiť tieto podujatia. "Je to nafúknutá vec, ktorá nás naozaj zraňuje. Tieto dohady stále pretrvávajú v médiách a v mysliach ľudí, a je to veľmi znepokojujúce," pokračoval Sorokin. Ten vzápätí poprel, že by tím zabezpečujúci kandidatúru Ruska zničil počítače, keď FIFA otvorila vlastné vyšetrovanie obvinení z korupcie. "Počítače nezničili. Pravda je taká, že boli staré a normálne vyradené. Bohužiaľ okolo Ruska je dávno vytvorená atmosféra, ktorá vytvára podozrenie, že si MS nezaslúžime," dodal.