Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

SOŠV považuje útok na premiéra za neospravedlniteľný čin

Na snímke prezident SOŠV Anton Siekel počas príhovoru pred krstom novej knihy Keď športové srdce zažiari venovanej Európskemu olympijskému festivalu mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022, v Bratislave 23. marca 2023. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ako dobrý príklad pre spoločnosť SOŠV uviedol šport a športové hnutie na Slovensku.

Bratislava 16. mája (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a celé športové hnutie považuje stredajší (15. 5.) útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) za neospravedlniteľný čin a odsudzuje ho. Odmietol akékoľvek prejavy nenávisti, násilia či agresie vo všetkých podobách. TASR o tom za SOŠV informoval Peter Pašuth.

"V 21. storočí nemajú tieto prejavy a ani hrubosť, arogancia a vulgárnosť miesto a zbytočne len prehlbujú polarizáciu spoločnosti," zdôraznil SOŠV. Rešpekt voči oponentom bez ohľadu na rozdielne názory, nielen politické, predstavuje podľa výboru základ demokracie. Želá premiérovi skoré uzdravenie a zotavenie.



Ako dobrý príklad pre spoločnosť SOŠV uviedol šport a športové hnutie na Slovensku. "Napriek svojej rozmanitosti sa dokázalo spojiť, dodržiava zásady fair play, rešpektuje názory rôznych strán, diskutuje o nich a hľadá čo najlepšie riešenia. Športové hnutie vyznáva ducha olympijských hodnôt - výnimočnosť, rešpekt a priateľstvo - a snaží sa aktívne bojovať proti násiliu a netolerancii," dodal.