Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Southampton zdolal Leeds 1:0 a postúpil do Premier League

Na snímke v popredí hráč Southamptonu Adam Armstrong oslavuje gól vo finále play off Championship o postup do Premier League vo futbale Leeds United - FC Southampton v Londýne 26. mája 2024. Foto: TASR/AP

Do súboja šiel ako mierny favorit Leeds, iniciatívu však od začiatku prevzal Southampton.

Londýn 26. mája (TASR) - Futbalisti FC Southampton sa po roku opäť predstavia v anglickej Premier League. V nedeľnom finálovom dueli play off Championship zdolali v londýnskom Wembley hráčov Leedsu United 1:0. Víťazný gól strelil v 24. minúte útočník Adam Armstrong. Southampton tak doplnil dvojicu priamych postupujúcich Leicester City a Ipswich Town.

Do súboja šiel ako mierny favorit Leeds, iniciatívu však od začiatku prevzal Southampton. Brankár Illan Meslier najskôr vyrazil strelu Williama Smallbonea z priameho kopu a o desať minút inkasoval po strele Armstronga k zadnej tyči. Leeds sa dostal do výraznejšej šance krátko po zmene strán, strela Crysencia Summervillea však tesne minula priestor medzi troma žrďami. Duel mohol ešte v 84. minúte zdramatizovať striedajúci Daniel James, ten však trafil brvno.

Rovnako ako Southampton sa po ročnej pauze do Premier League vráti víťaz Championship Leicester. Druhý Ipswich, ktorý hral v sezóne 2022/2023 v treťoligovej League One, sa v najvyššej anglickej súťaži predstaví po 22 rokoch.

Finále play off Championship o postup do Premier League:

Leeds United - FC Southampton 0:1 (0:1)

Gól: 24. Armstrong