Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Southgate povedie reprezentáciu Anglicka do roku 2024

Gareth Southgate počas tréningu anglickej futbalovej reprezentácie, 7. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Southgate na EURO 2020 priviedol Angličanov až do finále, v ktorom jeho zverenci prehrali s Talianskom po jedenástkovom rozstrele.

Londýn 22. novembra (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate povedie mužstvo do decembra 2024. V pondelok o tom informovalo vedenie Anglickej futbalovej asociácie (FA).

"FA s potešením oznamuje, že Gareth Southgate a jeho asistent Steve Holland podpísali nové zmluvy do decembra 2024," uviedla FA vo vyhlásení. Southgate na EURO 2020 priviedol Angličanov až do finále, v ktorom jeho zverenci prehrali s Talianskom po jedenástkovom rozstrele.

"Vyhrali sme MS iba raz v histórii, ale musíme veriť, že je možné to zopakovať. Je to cieľ, ktorý máme. Odísť v okamihu, keď si myslím, že niekoľko najbližších rokov by mohlo byť vzrušujúcich, s tým by sa dalo ťažko žiť," cituje slová kouča agentúra AP. Podľa vlastných slov Southgate nikdy neuvažoval, že by nešiel na MS 2022 do Kataru.

Päťdesiatsedemnásobný reprezentant vedie Albion od roku 2016. Na MS 2018 v Rusku obsadilo Anglicko štvrté miesto. "Dosiahol skvelé veci a vrátil nám vieru, že dokážeme držať krok na najvyššej úrovni. Gareth je skvelý muž na túto prácu. Myslím, že v budúcnosti vyhráme MS," povedal šéf FA Martin Glenn.

Podľa medializovaných informácií sa plat kouča zvýši z 1,8 milióna na 3 milióny libier ročne.