Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

SP: Futbalisti AS Trenčín remizovali so Slovanom Bratislava

Na archívnej snímke Aleksander Čavrič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hostia hrozili v prvom polčase najmä Greenom, ktorého hlavičku po oblúčiku Čavriča za obranu pokryl Kukučka.

Trenčín 7. apríla (TASR) - Futbalisti domáceho AS Trenčín a ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom prvom stretnutí semifinále Slovnaft Cupu 0:0. Odveta sa odohrá v utorok 19. apríla o 19.30 h na štadióne dvojnásobného obhajcu trofeje.



AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 0:0

ŽK: Madu, Kukučka - Agbo. ČK: 87. Barseghjan (Slovan). Rozhodovali: Očenáš - Jekkel, Štrbo

Trenčín: Kukučka - Yem, Pirinen, Stojsavljevič, Madu - Hollý, Bainovič, Kadák - Azango, Kupusovič (78. Ibrahim), Soares (87. Tučný)

Slovan: Chovan - Hrnčár, Abena, De Marco, Vojtko - Agbo (90.+1 Pauschek), Holman (63. Zmrhal), Kankava - Čavrič (63. Barseghjan), Da Silva (71. Šaponjič), Green (72. Mustafič)



Oba tímy si vypracovali príležitosti. Hostia hrozili v prvom polčase najmä Greenom, ktorého hlavičku po oblúčiku Čavriča za obranu pokryl Kukučka. Ten istý hráč sa neskôr rútil na Kukučku v samostatnom úniku, ale nikým neatakovaný nedokázal zoči-voči strelu umiestniť a opäť nechal vyniknúť trenčianskeho brankára. Na opačnom konci vypálil nebezpečne spoza šestnástky Yem, lopta preletela tesne ponad bránku Slovana.

Po zmene strán sa smerom k hosťujúcej šestnástke rozbehol Soares, jeho zakončenie vyrazil Chovan na rohový kop. Green a Čavrič si vymenili úlohy z úvodného dejstva, druhého menovaného vychytal v tutovke z bezprostrednej blízkosti Kukučka. Po vyše hodine hry vystrelil spoza pokutového územia Soares a znova sa vyznamenal Chovan, ktorý končekmi prstov vyškriabal loptu. Po rýchlom brejku Slovana sa v šanci ocitol striedajúci Barseghjan, strelu z hranice šestnástky vyrazil Kukučka. Barseghjan sa na trávniku dlho neohrial, v strkanici v závere riadneho hracieho času zasiahol Kukučku rukou do citlivých partií a na základe VAR videl červenú kartu. Domáci však nestihli využiť krátku početnú výhodu.