Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zápas Spišské Podhradie - Zlaté Moravce opäť odložili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Na stretnutie by mohli nastúpiť iba kompletne zaočkované osoby. Platí to nielen pre fanúšikov, ale tiež domácich futbalistov.

Zlaté Moravce 10. novembra (TASR) - Duel 4. kola Slovenského pohára - Slovnaft Cup-u futbalistov ViOn-u Zlaté Moravce v Spišskom Podhradí odložili na 17. novembra. Hoci sa mal pôvodne odohrať už v októbri, pandémia koronavírusu opäť zaúradovala. Ako informoval v stredu fortunaligista na oficiálnom webe, v hre sú tri možnosti odohratia.

Levoča je, na základe COVID automatu, čierna. Na stretnutie by mohli nastúpiť iba kompletne zaočkované osoby. Platí to nielen pre fanúšikov, ale tiež domácich futbalistov. ViOn ako profesionálny tím má v rámci športového COVID automatu výnimku. V čiernom okrese im stačí predzápasové testovanie s negatívnym výsledkom. V hre tak boli tri možnosti ako štvrté kolo odohrať. Čakať na zlepšenie situácie a posun v rámci COVID mapy okresu Levoča minimálne do bordovej farby. Odohratie stretnutia vo vedľajších okresoch, ktoré sú ešte bordové alebo nastúpiť pri Žitave vo ViOn aréne.

"Nášmu súperovi sme ponúkli preplatenie všetkých nákladov na cestu plus pozápasovú večeru. Zástupcovia nášho súpera však chcú hrať doma, pred svojimi divákmi. Túto alternatívu odmietli, ako aj tú hrať v blízkosti Spišského Podhradia, povedzme v okresoch Sabinov či Prešov, ktoré sú stále bordové. Samozrejme, ich rozhodnutiu chápeme a rešpektujeme ho. Preto riadiaci orgán súťaže zatiaľ každý týždeň zápas odkladá. Najbližší termín je stanovený na 17.11. Takto sa bude pokračovať až do momentu, kým bude okres Levoča v bordovej farbe. Najneskôr do skončenia Fortuna ligy – do 18.12. V prípade, že dovtedy zápas v Spišskom Podhradí nebude možné odohrať, v hre je aj odloženie na jarnú časť, ale aj to, že príde ku kontumácii duelu v prospech nášho klubu, keďže boli súperovi ponúknuté na odohratie i iné alternatívy ako hrať len v domácom prostredí. Napokon, podobne sa odohrali aj viaceré ďalšie zápasy v rámci tohto kola Slovnaft Cup-u," povedal generálny manažér ViOn-u Marek Ondrejka.