Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Španieli a Poliaci pokračujú na ATP Cupe vo víťaznom ťažení

Na archívnej snímke Roberto Bautista Agut. Foto: TASR/AP

Vo víťaznom ťažení pokračuje aj Poľsko po tom, ako si Kamil Majchrzak a Hubert Hurkacz poradili v dvojhre so svojimi gruzínskymi súpermi.

Sydney 3. januára (TASR) - Španielski tenisti vyhrali na ATP Cupe v Sydney aj druhý zápas v A-skupine. Roberto Bautista Agut si poradil s Nórom Casperom Ruudom 6:4 a 7:6 (4) a jeho krajan Pablo Carreno Busta zdolal Viktora Durasovica 6:3, 6:3. Následne Alejandro Davidovich Fokina a Pedro Martinez zvíťazili aj vo štvorhre.

"Casper hrá neuveriteľne, jeho minuloročný výkon bol skvelý a aj dnes bol veľmi dobrý," povedal po zápase tridsaťtriročný Bautista Agut na adresu súpera a k svojmu výkonu dodal: "Ja som dnes urobil veľmi málo nevynútených chýb a hral som agresívne."

Vo víťaznom ťažení pokračuje aj Poľsko po tom, ako si Kamil Majchrzak a Hubert Hurkacz poradili v dvojhre so svojimi gruzínskymi súpermi. Deviaty hráč svetového rebríčka ATP otočil zápas D-skupiny s Aleksandrem Metrevelim a zvíťazil 6:7 (5), 6:3, 6:1. "Metreveli hral dobre v prvom sete a mne sa nedarilo," povedal Hurkacz po zápase.

Druhý duel medzi Majchrzakom a Aleksandreom Bakšim mal oveľa ľahší priebeh, keď 972. hráč rebríčka ATP prehral v dvoch setoch jednoznačne 1:6, 1:6. Poliaci zvíťazili aj vo štvorhre, Szymon Walków a Jan Zielinski si poradili s Bakšim a Zurom Tkemaladzem.



ATP Cup
A-skupina

Španielsko - Nórsko 3:0

Pablo Carreno Busta - Viktor Durasovic 6:3, 6:3

Roberto Bautista Agut - Casper Ruud 6:4, 7:6 (4)

Alejandro Davidovich Fokina, Pedro Martinez - Lukas Hellum Lilleengen, Andreja Petrovic 6:4, 6:1


D-skupina

Poľsko - Gruzínsko 3:0

Kamil Majchrzak - Aleksandre Bakši 6:1, 6:1

Hubert Hurkacz - Aleksandre Metreveli 6:7 (5), 6:3, 6:1

Szymon Walków, Jan Zielinski - Aleksandre Bakši, Zura Tkemaladze 6:7 (2), 6:2, 10:6