Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Španieli a Portugalci privítali, že o MS sa budú uchádzať s Marokom

Na snímke marocký kráľ Muhammad VI (uprostred) pózuje s členmi marockého futbalového tímu 20. decembra 2022 v marockom Rabate. Foto: TASR - AP

O šampionát sa spoločne uchádzajú aj juhoamerické krajiny Uruguaj, Argentína, Paraguaj a Čile.

Haria 15. marca (TASR) - Španielsko a Portugalsko privítali, že k ich spoločnej kandidatúre na usporiadanie futbalových MS 2030 sa pripojilo aj Maroko. Africká krajina oznámila tento krok v utorok prostredníctvom Kráľa Mohammeda VI.

Pripojenie Maroka zvyšuje šancu našej kandidatúry na úspech. Je to veľmi pozitívna správa," uviedol španielsky premiér Pedro Sanchez. Nadšenie neskrýval ani portugalský predseda vlády Antonio Costa. "Spoločná kandidatúra dvoch krajín z Iberského polostrova a Maroka dáva veľmi dôležitý odkaz celému svetu. Je dôkazom, že dva susedné kontinenty Európa a Afrika dokážu spolupracovať."

O šampionát sa spoločne uchádzajú aj juhoamerické krajiny Uruguaj, Argentína, Paraguaj a Čile. Saudská Arábia chce presvedčiť na spoluprácu Grécko a Egypt. Maroko sa neúspešne uchádzalo o MS 2026 a aj predtým v rokoch 1994, 1998, 2006 a 2010. Vlani v Katare sa stalo prvou krajinou z Afriky i arabského sveta, ktorá sa prebojovala do semifinále.